Haradinaj: Treba da se desi pomirenje, to je kompromis

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da pred samit u Berlinu "vidi neku novu energiju", dodajući da u Prištinu nije stigao nijedan zvaničan dokument organizatora samita, poput predloga za sporazum Beograda i Prištine.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ramuš Haradinaj (Foto: Kim)

Na konferenciji za medije nakon sednice vlade u Prištini Haradinaj je izjavio da misli da treba da se desi pomirenje između Prištine i Beograda.

"Pomirenje je kompromis za Kosovo i pomirenje bi trebalo da rezultira recipročnim priznavanjem u postojećim granicama i istovremeno da se sa time ponovo uspostavi trgovački odnos i sloboda kretanja. To je ono, ako se desi, desiće se", rekao je Haradinaj.

Kaže da obostrano priznavanje jeste neka vrsta pomirenja.

"Nije pravno pomirenje, ali jeste jedan kompromis za Kosovo", dodao je Haradinaj.

Rekao je da ne zna da li će na Kosovu uskoro biti organizovani vanredni parlamentarni izbori.

"Ako koalicioni partneri, neko od nas želi da prekine koalicioni ugovor, i mi smo spremni u svako doba. Ali, poštujemo obaveze koje smo preuzeli i po prirodi poslednji ću napustiti ugovor i neću prvi raskinuti koaliciju", naveo je Haradinaj.

Kosovska vlada je na današnjoj sednici odredila 20.000 evra, kao prilog za obnovu izgorele crkve Notr Dam u Parizu.

Ostale vesti

 • Dačić: Nadam se da će zločini OVK biti kažnjeni

  Dačić: Nadam se da će zločini OVK biti kažnjeni

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da se nada da će zločini Oslobodilačke vojske Kosova biti kažnjeni bez obzira na rezerve koje Srbija ima prema međunarodnim sudovima koji su, kako je naveo, uglavom sudili Srbima.

 • Prevremeni izbori na Kosovu 8. septembra

  Prevremeni izbori na Kosovu 8. septembra

  Vanredni izbori na Kosovu će biti održani 8. septembra, javlja RTK pozivajući se na izvore iz kabineta kosovskog predsednika Hašima Tačija. Vanredni izbori su neizbežni posle ostavke premijera Ramuša Haradinaja, koji će u svojstvu osumnjičenog biti ispitan pred Sudom za ratne zločine OVK.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane