Haradinaj: Treba da se desi pomirenje, to je kompromis

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da pred samit u Berlinu "vidi neku novu energiju", dodajući da u Prištinu nije stigao nijedan zvaničan dokument organizatora samita, poput predloga za sporazum Beograda i Prištine.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ramuš Haradinaj (Foto: Kim)

Na konferenciji za medije nakon sednice vlade u Prištini Haradinaj je izjavio da misli da treba da se desi pomirenje između Prištine i Beograda.

"Pomirenje je kompromis za Kosovo i pomirenje bi trebalo da rezultira recipročnim priznavanjem u postojećim granicama i istovremeno da se sa time ponovo uspostavi trgovački odnos i sloboda kretanja. To je ono, ako se desi, desiće se", rekao je Haradinaj.

Kaže da obostrano priznavanje jeste neka vrsta pomirenja.

"Nije pravno pomirenje, ali jeste jedan kompromis za Kosovo", dodao je Haradinaj.

Rekao je da ne zna da li će na Kosovu uskoro biti organizovani vanredni parlamentarni izbori.

"Ako koalicioni partneri, neko od nas želi da prekine koalicioni ugovor, i mi smo spremni u svako doba. Ali, poštujemo obaveze koje smo preuzeli i po prirodi poslednji ću napustiti ugovor i neću prvi raskinuti koaliciju", naveo je Haradinaj.

Kosovska vlada je na današnjoj sednici odredila 20.000 evra, kao prilog za obnovu izgorele crkve Notr Dam u Parizu.

Ostale vesti

 • SL: Opozicija da pokaže odgovornost prema državi i Srbima na КiM

  SL: Opozicija da pokaže odgovornost prema državi i Srbima na КiM

  Srpski narod na Кosovu i Metohiji očekuje da će predstojeća sednica Skupštine Srbije biti prilika da se najširoj javnosti obelodani šta je sve naša država učinila po pitanju zaštite i opstanka Srba u južnoj srpskoj pokrajini, poručuju iz Srpske liste. Ističu da "laži Boška Obradovića i ostalih samozvanih lidera srpske opozicije ne mogu poništiti ono čemu smo svakoga dana ovde svedoci".

 • Srpska lista: Planovi opozicije za Kosovo laž i obmana

  Srpska lista: Planovi opozicije za Kosovo laž i obmana

  Srpska lista ocenila je da, uoči sednice Skupštine o Kosovu u ponedeljak, 27. maja, opozicioni lideri pokušavaju da „najprizemnijim uvredama i napadima na predsednika Aleksandra Vučića i Srpsku listu prikriju sopstevene postupke kojima su urušavali pregovaračke pozicije Srbije“.

 • "Đilasova deklaracija dokument o pomirenju tajkuna"

  Potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić ocenio je da Deklaracija o pomirenju srpskog i albanskog naroda koju je predstavio Dragan Đilas ne predstavlja ništa više od dokumenta o pomirenju tajkuna i terorista, jer se zalaže u potpunosti za iste stvari kao i Priština.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane