Vesti
Politika

Haradinaj traži podršku EU za međusobno priznanje Kosova i Srbije

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj sastao se sa šefom kancelarije Evropske Unije i specijalnim predstavnikom EU na Kosovu Tomašom Sunjogom.
Haradinaj traži podršku EU za međusobno priznanje Kosova i Srbije
Tomaš Sunjog i Ramuš Haradinaj (Foto Klan Kosova)

Ambasador Sunjog je pohvalio izborni proces na Kosovu, prenosi KosovaPress.

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj je kazao da je na izborima 14. februara pobedila demokratija.

„Tražio sam od ambasadora njegovu i podršku EU u izazovima koji čekaju našu zemlju, liberalizaciji viznog režima, evroatlantskim integracijama i sporazumu o uzajamnom priznavanju između Kosova i Srbije", naveo je Haradinaj na Fejsbuku.

 


Prita sot Shefin e Zyrës së Bashkimit Evropian dhe Përfaqësuesin Special të BE-së në Kosovë, Tomáš Szunyog.
Ambasadori...

Posted by Ramush Haradinaj on Субота, 20. фебруар 2021.Ostale vesti

Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021
“Šta nakon izbora?”

Kao što je pobeda Pokreta Samoopredeljenje na nedavno održanim parlamentarnim izborima na Kosovu bila očekivana, tako treba da očekivati i da će Aljbin Kurti promeniti odnos prema “nerealnim ciljevima” svoje politike. Kao najozbiljniji kandidat za premijera Kosova, Kurti će revidirati svoje stavove o isključivanju Srpske liste iz buduće Vlade ili marginalizaciju dijaloga sa Beogradom, zaključeno je tokom debate „Šta nakon izbora?“.

  • 26.02.2021