Vesti
Politika

Haradinaj: Taksa ostaje, neće biti novih mera

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ponovio je da neće ukinuti taksu od 100 odsto na srpske proizvode, dodajući da neće preduzmati nove mere prema Beogradu.
Haradinaj: Taksa ostaje, neće biti novih mera
Ramus Haradinaj (Foto arhiva Kim)

Haradinaj je rekao da "neće preduzeti nove korake protiv Srbije".

"Naš problem je kako srpske institucije tretiraju Srbe sa Kosova", rekao je Haradinaj u Prištini, tokom rasprave o efektima održanog samita u Berlinu.

"Takse neće biti ukinute, ako Srbija to očekuje, a i mi čekamo. Pritisak nije uspeo - to smo dokazali taksom, da sav pritisak nije dao nikakav efekat", rekao je Haradinaj, a prenose prištinski mediji.

"Ne prihvatam nikakve nove uslove od bilo koga da nastavimo dijalog sa Srbijom. Sve zemlje ’kvinta’, uključujući i Ameriku, podržavaju nas u našim stavovima", rekao je Haradinaj.

O skupu u Parizu, početkom jula, rekao je da kosovski lideri na ovom sastanku treba da budu jedinstveni, dodajući da je do sada za skup u glavnom gradu Francuske najvaljeno pet članova prištinske delegacije, a da on želi da u ekipi budu i predstavnici Demokratskog saveza Kosova i pokreta "Samoopredeljenje".Ostale vesti

Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na socijalna i ekonomska očekivanja građana.
  • 07.05.2021
Šefovi diplomatija EU o Zapadnom Balkanu 10. maja
Ministri spoljnih poslova EU održaće dugoočekivanu debatu o Zapadnom Balkanu na sastanku 10. maja, potvrđeno je u Evropskom Savetu.
  • 07.05.2021
Kurti izneo program Vlade i najavio pripremu
Premijer Kosova Aljbin Kurti najavio je danas da će njegova vlada sa Beogradom voditi principijelan dijalog, kao i da će pripremiti "tužbu za genocid".
  • 07.05.2021
Vučić: Primili smo poruku, Hrvatska hoće da unizi Srbiju
Srbija želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji, poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom najava Hrvatske da će napraviti vojni kamp na Kosovu.
  • 07.05.2021
Gradonačelnik Atine: Grčka podržava liberalizaciju viza za Kosovo
Gradonačelnik Atine Kostas Bakoinis bovari u Prištini. On je danas bio gost premijera Kosova Aljbina Kurtija i ministra zdravlja Arbena Vitije.
  • 07.05.2021
KBS dobile 191 hektar zemlje u Mitrovici
Predstavnici opštine iz Južne Mitrovice i Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) potpisali su ugovor o korišćenju zemlje i budućoj nameni strelišta Crnuša koje se nalazi u blizini podeljenog grada.
  • 07.05.2021