Vesti
Politika

Haradinaj: Taksa ostaje, neće biti novih mera

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ponovio je da neće ukinuti taksu od 100 odsto na srpske proizvode, dodajući da neće preduzmati nove mere prema Beogradu.
Haradinaj: Taksa ostaje, neće biti novih mera
Ramus Haradinaj (Foto arhiva Kim)

Haradinaj je rekao da "neće preduzeti nove korake protiv Srbije".

"Naš problem je kako srpske institucije tretiraju Srbe sa Kosova", rekao je Haradinaj u Prištini, tokom rasprave o efektima održanog samita u Berlinu.

"Takse neće biti ukinute, ako Srbija to očekuje, a i mi čekamo. Pritisak nije uspeo - to smo dokazali taksom, da sav pritisak nije dao nikakav efekat", rekao je Haradinaj, a prenose prištinski mediji.

"Ne prihvatam nikakve nove uslove od bilo koga da nastavimo dijalog sa Srbijom. Sve zemlje ’kvinta’, uključujući i Ameriku, podržavaju nas u našim stavovima", rekao je Haradinaj.

O skupu u Parizu, početkom jula, rekao je da kosovski lideri na ovom sastanku treba da budu jedinstveni, dodajući da je do sada za skup u glavnom gradu Francuske najvaljeno pet članova prištinske delegacije, a da on želi da u ekipi budu i predstavnici Demokratskog saveza Kosova i pokreta "Samoopredeljenje".Ostale vesti

Kosnet: Tramp je kreativno ime za jezero

Ambasador SAD-a u Prištini Filip Kosnet održao je danas virtualni okrugli sto sa desetak kosovskih medija, u okviru kojeg je odgovarao na pitanja o aktuelnim temama.

  • 01.10.2020
Hoti: Dijalog neće stati zbog Kosova
Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da je uveren da u Prištini neće praviti kompromis da bi postigli konačni sporazum sa Beogradom.
  • 01.10.2020
Vučić: Zabrana ulaska Šarčeviću znak slabosti Prištine
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je zabrana ulaska na Kosovo ministru obrazovanja Mladenu Šarčeviću samo znak slabosti Prištine.
  • 01.10.2020
Brisel: Radi se na održavanju nove runde dijaloga
U Evropskoj službi za spoljne poslove nastavljen je rad na organizovanju nove runde sastanaka u okviru dijaloga Beograda i Prištine, jer više ne postoji potreba za karantinom, potvrđeno je Tanjugu u Briselu.
  • 30.09.2020
Raspodela sredstava iz Fonda za ekonomski oporavak sledeće nedelje

Kosovski premijer Avdulah Hoti najavio je da se već sledeće nedelje očekuje početak raspodele 60 miliona evra iz Fonda za ekonomski oporavak.

  • 30.09.2020
Sunjok: Dijalog Beograda i Prištine napreduje
Specijalni predstavnik EU za Kosovo ambasador Tomaš Sunjok ocenio je danas da dijalog Beograda i Prištine napreduje,  da je pitanje Zajednice srpskih opština (ZSO) tema razgovora u okviru tog procesa, te izrazio nadu u postizanje sveobuhvatnog  sporazuma za rešavanje svih pitanja između dve strane.
  • 29.09.2020