Haradinaj se ponovo obrušio na Brisel

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj prozvao je EU zbog nereagovanja na, kako tvrdi, nove provokacije Beograda, ovog puta preko "svog satelita" Republike Srpske, gde su tokom obeležavanja Dana Republike Srpske pevane pesme kojima je pozivano na "osvetu i osvajanje Kosova".

Podeli ovaj članak sa:
 • Ramuš Haradinaj (Foto arhiva Kim)

Haradinaj je na svom Fejsbuk profilu napisao da Brisel vrši pritisak samo kada su u pitanju legitimne odluke prištinske vlade kao što su mere nametnutnog stopostotno povećanog poreza na robu iz Srbije.

Dok Evropska unija koristi sve načine da izvrši pritisak na Kosovo da ukine legitimnu i zakonsku meru uvođenja takse, što koriste sve razvijene zemlje, kao što su Sjedinjene Države, Francuska, Kanada..., ne oglašava se na scene (u Banjaluci) u kojima se poziva na rat i genocid", naveo je Haradinaj.

Neuspehom EU smatra to što Brisel ne reaguje na "destabilizujuće akcije Srbije", koje sada sprovodi preko "svojih satelita koji se zove Republika Srpska".

Srbija, tvrdi Haradinaj, aktivno odbija da se integriše i prihvati evropske vrednosti, dok je u Banjaluci juče održan "provokativni marš usmeren na destabilizaciju celog Balkana".

Tvrdi da je tokom obeležavanja Dana Republike Srpske pevana pesma "Heroji Kosova", koja, kako kaže, "poziva na osvetu i invaziju Kosova", a sve to, dodaje, prate pozivi protiv EU.

Toga sve, kaže, podseća na "režim" Slobodana Miloševića i događa se u prisustvu "Vučićeve pemijerke Ane Brnabić i ministra odbrane Aleksandrom Vulinom".

Ostale vesti

 • Vučić: Priština testira Srbe na severu

  Vučić: Priština testira Srbe na severu

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodi da su nove provokacije Prištine ozbiljan problem i da su poslednjom akcijom na severu KiM hteli da "testiraju" Srbe i vide ko je i na koji način spreman da im se suprotstavi.

 • Skupština Kosova inicirala zakon o zabrani igara na sreću

  Skupština Kosova inicirala zakon o zabrani igara na sreću

  Skupština Kosova je na vanrednoj sednici, koja je sazvana na zahtev poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova, sa 74 glasa za usvojila rezoluciju kojom se od Vlade zahteva da u roku od 30 dana pripremi i Skupštini dostavi izmene i dopune zakona kojima se onemogućava organizovanje igara na sreću na teritoriji Kosova.

 • Srpska lista ponovo u kosovskoj skupštini

  Srpska lista ponovo u kosovskoj skupštini

  Poslanici Srpske liste danas su nakratko prisustvovali sednici kosovske skupštine, kako bi ubacili kartice i sprečili da im iz proceduralnih razloga budu oduzeti poslanički mandati, navodi se u saopštenju Srpske liste.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane