Haradinaj: Sastanak sa Mogerinijevom korak napred

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj, ocenio je da je sastanak prištinske delegacije za nastavak dijaloga sa Beogradom u utorak u Briselu "korak napred".

Podeli ovaj članak sa:
 • Ramuš Haradinaj (Foto Kim)

Haradinaj se sastanka sa direktorom kosovske carine Bahrijem Berišom sa kojim je razgovarao o efektima rada carine u prošloj godini i borbi protiv krijumčarenja, javio je Kosova pres.

Iako je šefica evropske diplomatije Federika Mogerini juče ponovo zatražila ukidanje povećanih taksi na robu iz Srbije, Haradinaj je taj sastanak ocenio pozitivnim.

Naveo je da se u Briselu dogodilo sve što je bilo očekivano. Dodao je da je prištinska delegacija iznela svoje stavove, a da su predstavljeni i stavovi institucija EU.

"Mislimo da je to korak napred, da ne kažemo veoma pozitivan sastanak, veoma dobar, ali svakako korak napred", rekao je Haradinaj.

Ostale vesti

 • Po kosovskom zakonu univerzitet u KM bi bio kosovska institucija

  Po kosovskom zakonu univerzitet u KM bi bio kosovska institucija

  Nacrtom kosovskog Zakona o visokom obrazovanju za čije izglasavanje su potrebni glasovi bar četiri poslanika koji predstavljaju srpsku zajednicu u kosovskoj skupštini, predviđeno je da se Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici podvede pod kosovsku javnu instituciju visokog obrazovanja.

 • Dačić: Socijalisti nikada neće izdati Srbe na Kosovu

  Dačić: Socijalisti nikada neće izdati Srbe na Kosovu

  Predsednik SPS Ivica Dačić primio je, povodom 15 godina od pogroma Srba na Kosovu, predstavnike opštinskih i okružnih odbora SPS sa Kosova, sa kojima je razgovarao o pitanjima od značaja za njihov opstanak, o funkcionisanju lokalnih samouprava, zdravstva, prosvete i drugim pitanjima položaja Srba na Kosovu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane