Vesti
Politika

Haradinaj sa Palmerom i Kosnetom o političkim dešavanjima na Kosovu

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj razgovarao je sa američkim specijalnim izaslanikom za zapadni Balkan Metjuom Palmerom i ambasadorom SAD na Kosovu Filipom Kosnetom.
Haradinaj sa Palmerom i Kosnetom o političkim dešavanjima na Kosovu
Metju Palmer i Ramuš Haradinaj (Foto Fjesbuk/Haradinaj)

Haradinaj je na sastanku ponovio da je ABK odlučna u stavu da je “američka uloga u dijalogu nezamenljiva i neizbežna za postizanje sveobuhvatnog sporazuma sa Srbijom koji rezultira uzajamnim priznanjem”, ističe se u objavi na Fejsbuk profilu.

“Kosovo je pokazalo razum u akciji i konsolidaciji demokratije, najvišim standardima i čvrsto je u bilateralnom i strateškom izveštaju, kao i trajnom prijateljstvu sa Sjedinjenim Američkim Državama”, dodao je Haradinaj u obajvi.

Haradnija je tokom razgovora napomenuo potrebu za evroatlantskom perspektivom Kosova i članstvom u NATO.

“Kosovo ima sreću da se nađe pored Amerike, države koja je podržala oslobođenje i izgradnju naše državnosti, a koja je još dalje naš strateški saveznik i najverodostojniji partner”, rekao je on.

 Ostale vesti

Srpska lista: Kurtijev lov na Srbe ne prestaje

Nakon napada na mladića u Mogili oglasila se i Srpska lista koja je navela da je "napad na srpsku decu, sprke mladiće, imovinu ili Srpsku pravoslavnu crkvu, posledica antisrpske histerije diktatorskog režima Aljbina Кurtija".

  • 03.02.2023
Stefanović: Uvrede u Skupštini neće pomoći Srbima koji se iseljavaju sa Kosova
Borko Stefanović iz poslaničke grupe Ujedinjeni – SSP, PSG, Preokret, Sloga istakao je da teške uvrede iznesne u skupštinskoj raspravi neće pomoći hiljadama Srba koji se iseljavaju sa KiM.
  • 03.02.2023
Dačić: Promenio se odnos Zapada prema Srbiji
Za nas je velika stvar da i u Vašingtonu i u Briselu, iako znaju naše “crvene linije”, naš pristup dijalogu ocenjuju kao konstruktivan i odgovoran, kaže ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je u poslednja dva dana boravio u Vašingtonu, gde je bio gost na Molitvenom doručku i sastao se sa američkim zvaničnicima u Stejt departmentu i Kongresu.
  • 03.02.2023
Jovanović Ćuta: Kome nije jasno čije je Kosovo, neka pogleda Ustav Srbije
Ekološki ustanak nikada neće priznati Kosovo, a kome nije jasno čije je Kosovo, neka pogleda Ustav, izjavio je na sednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta.
  • 03.02.2023
Manojlović: Vučić da se povuče iz političkog života

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović izjavila je danas da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo da podnese ostavku i da se što pre povuče iz političkog života.

  • 03.02.2023
Novi DSS u Kosovskoj Mitrovici podržao Miloša Jovanovića
Gradski odbor Nove demokratske stranke Srbije (Novi DSS) u Kosovskoj Mitrovici podržao je predsednika stranke Miloša Jovanovića "u iskrenoj borbi za interese Srbije" i "borbi protiv politike prihvatanja" takozvanog nemačko-francuskog plana za Kosovo.
  • 03.02.2023