Vesti
Politika

Haradinaj sa Palmerom i Kosnetom o političkim dešavanjima na Kosovu

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj razgovarao je sa američkim specijalnim izaslanikom za zapadni Balkan Metjuom Palmerom i ambasadorom SAD na Kosovu Filipom Kosnetom.
Haradinaj sa Palmerom i Kosnetom o političkim dešavanjima na Kosovu
Metju Palmer i Ramuš Haradinaj (Foto Fjesbuk/Haradinaj)

Haradinaj je na sastanku ponovio da je ABK odlučna u stavu da je “američka uloga u dijalogu nezamenljiva i neizbežna za postizanje sveobuhvatnog sporazuma sa Srbijom koji rezultira uzajamnim priznanjem”, ističe se u objavi na Fejsbuk profilu.

“Kosovo je pokazalo razum u akciji i konsolidaciji demokratije, najvišim standardima i čvrsto je u bilateralnom i strateškom izveštaju, kao i trajnom prijateljstvu sa Sjedinjenim Američkim Državama”, dodao je Haradinaj u obajvi.

Haradnija je tokom razgovora napomenuo potrebu za evroatlantskom perspektivom Kosova i članstvom u NATO.

“Kosovo ima sreću da se nađe pored Amerike, države koja je podržala oslobođenje i izgradnju naše državnosti, a koja je još dalje naš strateški saveznik i najverodostojniji partner”, rekao je on.

 Ostale vesti

Bolton: Vašingtonski sporazum je mrtav ako je Kurti nezainteresovan
Američki diplomata i bivši savetnik Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton u intervjuu za Kosovo onlajn navodi da “još ne znamo kakav odnos ima Bajdenova administracija prema Balkanu”, ali i da “ako Aljbin Kurti nije zainteresovan za Vašingtonski sporazum, onda je taj sporazum mrtav”.
  • 26.07.2021
Osmani od Sugoa zatražila pomoć oko priznanja Kosova
Predsednica Kosova Vjosa Osmani se u okviru bilateralnih susreta tokom boravka u Japanu sastala sa japanskim premijerom Jošihidom Sugom i "zatražila podršku Japana u jačanju međunarodne pozicije Kosova, posebno u procesu priznanja i članstva u međunarodnim organizacijama", navodi se u saopštenju Predsedništva.
  • 25.07.2021
Trajković: Kurti je započeo opasan proces i po Srbe i po sebe
Vlada Kosova je ušla u jedan bizaran i uzaludan rat sa srpskim identitetom na Kosovu, narativ oko naše kulturne baštine se agresivno albanizuje, upozorila je u intervjuu za agenciju JUGpress političarka sa Kosova Rada Trajković, prenosi Danas.
  • 25.07.2021
Vučić: Svim punoletnim građanima još 20 evra u decembru
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u budžetu Srbije ima dovoljno novca i da će za po 20 evra u dinarskoj protivvrednosti biti povećana pomoć punoletnim građanima i penzionerima, predviđena za jesen.
  • 24.07.2021
CIK: Građani mogu da promene biračko mesto do 7. septembra
Centralna izborna komisija (CIK) saopštila je da građani, ukoliko žele, mogu da promene biračko mesto do 7. septembra.
  • 24.07.2021
Vučić: Ako neko prizna Kosovo i mi krećemo u kampanju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će, ukoliko bilo koja zemlja donese odluku o priznanju nezavisnosti Kosova, Beograd krenuti u kampanju za povlačenje priznanja. Vučić je najavio i da će na ekonomskom regionalnom forumu u Skoplju biti promenjeno ime inicijative "mini Šengen".
  • 22.07.2021