Haradinaj: Povlačimo zahtev za prijem u Interpol

Premijer u ostavci Ramuš Haradinaj, uputio je danas pismo Skupštini Interpola u kojem saopštava da se povlači prijava Kosova u članstvo u Interpol.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ramuš Haradinaj (Foto arhiva Kim)

"Imajući u vidu, da su na Kosovu 6. oktobra organizovani izbori za parlament, ljubazno vas molim da zahtev za našu aplikaciju za članstvo bude odložen do sledećeg zasedanja Generalne Skupštine Interpola", napisao je Haradinaj.

Haradinaj je pismo uputio Generalnom sekretaru Interpola Jirgenu Štoku i predsedniku izvršnog odbora te međunarodne policijske organizacije Kim Jong Jangu u kome ih obaveštava da im piše zbog aplikacije koju je Kosovo uputilo za članstvo, a povodom sednice koja se održava u Čileu.

Navodi da, kosovska policija radi po međunarodnim standardima i ,,jedna je od najsposobnijih policijskih snaga na Zapadnom Balkanu“.

Dodaje i da kosovska policija uspešno učestvuje u zajedničkim akcijama sa Europolom, te da je potpisala više od 80 sporazuma sa 19 zemalja.

"Kosovo ostaje privrženo misiji i vrednostima Interpola, i nastavljaće da sprovodi međunarodni zakon, posebno u borbi protiv terorizma, ekstremizma, trafikinga, i ostalog međunarodnog kriminala", napisao je kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane