Vesti
Politika

Haradinaj ponovo pozvao na jedinstvo svih stranaka u dijalogu

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj, ponovo je pozvao sve kosovske političke subjekte na jedinstvo radi postizanja finalnog sporazuma u dijalogu sa Beogradom, koji je, kako kaže, u potpunosti u skladu sa političkom voljom građana Kosova.
Haradinaj ponovo pozvao na jedinstvo svih stranaka u dijalogu
Ramuš Haradinaj (Foto arhiva Kim)

Ramuš Haradinaj je, nakon sastanka sa timom za dijalog i ambasadorima zemalja Kvinte u Prištini, na Fejsbuku napisao da je od početka angažovan na značajnom, transparentnom dijalogu, koji je u interesu svih građana Kosova.

"Angažovao sam najbolji tim i spoljne eksperte da predstavim Kosovo pregovaračkom timu i osnovni dokument, knjigu sa mnogim poglavljima o sveobuhvatnom, pravno obavezujućem sporazumu između Kosova i Srbije", napisao je Haradinaj.

Srećan je što su, kako kaže, "pregovarački tim i drugi državni mehanizmi aktivirani, uvidevši koliko je ovaj proces značajan, posebno njegova transparentnost i sadržaj".

"Kosovu je potrebno jedinstvo i ujedinjenje čitavog političkog spektra zemlje kako bi se postigao sporazum koji je u potpunosti u skladu sa političkom voljom naroda Kosova koji je 17. februara 2008. godine izrazio kosovski parlament", naveo je kosovski premijer.Ostale vesti

Kurti: Hovenijer me je upozorio da bi situacija na severu mogla  da se pogorša

Nemački novinar Mihael Martens, kaže da mu je kosovski premijer, Aljbin Kurti, rekao da je "pristao na kompromis" u vezi sa krizom oko registarskih tablica nakon što ga je američki ambasador u Prištini upozorio da bi situacija na Severu Kosova "mogla ozbiljno i nepovratno da se pogorša".

  • 26.11.2022
Vučević: Situacija na Kosovu i dalje veoma napeta
Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je situacija na Kosovu "i dalje veoma napeta jer je mnogo otvorenih pitanja" da se nada "da će se odgovori tražiti u formi dijaloga".
  • 26.11.2022
CIK: Počela registracija birača van Kosova za izbore na Severu
Centralna izborna komisija saopštila je da je danas počela registracija građana koji žive van Kosova za vanredne izbore za gradonačelnike u opštinama Severna Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok. Rok za prijavu ističe 30. novembra.
  • 26.11.2022
Kurti u Madridu: Srbija ima teritorijalne aspiracije prema Kosovu
Premijer Kosova Aljbin Kurti tokom svog govora na 26. Kongresu Socijalističke internacionale koji se održava u Madridu u Španiji rekao da je Srbija i dalje autoritarna zemlja sa teritorijalnim aspiracijama prema Kosovu i sa širokim i bliskim vezama sa Kremljom.
  • 26.11.2022
Šest prijava za vanredne izbore za predsednike opština na severu KiM
Za vanredne izbore za predsednike opštine Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić prijavilo se šest političkih subjekata i samostalnih kandidata, saopšteno je iz Centralne izborne komisije u Prištini.
  • 25.11.2022
Zakonske osnove za povratak Srba u kosovske institucije
Direktor Kosovskog instituta za pravosuđe Ehat Miftaraj izjavio je da postupak posle ostavki radnika iz pravosudnog sistema još nije završen i da oni mogu da se vrate na svoja radna mesta, ali da mogu da se suoče i sa disciplinskim merama, uključujući otpuštanje.
  • 25.11.2022