Vesti
Politika

Haradinaj: Opozicija ne odstupa

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je sinoć da opozicija neće odstupiti od zahteva za ukidanje sporazuma o Zajednici srpskih opština i o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.
Haradinaj: Opozicija ne odstupa
Ramuš Haradinaj (Foto Kim)

Haradinaj je, gostujući u emisiji “Rubikon” na TV Kohavizon, izjavio da je opozicija spremna da posle ukidanja pomenutih sporazuma sarađuje s vladom Kosova sa ciljem pronalaženja pravog, zakonskog i ustavnog sporazuma o ZSO i demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

On je naveo da će opozicija ponovo omogućiti rad parlamenta samo u slučaju da dođe do ukidanja pomenutih sporazuma.

Haradinaj je dodao da opozicija nije “poludela i nije protiv međunarodnih sporazuma”, nego želi da zaustavi ono što vlast pokušava loše da uradi svojoj zemlji i narodu.

On je naglasio i da je lično protiv suzavca i ostalih metoda koje se koriste u skupštini, ali je ocenio da je bolje da se u skupštini neko “naguta gasa i dobije neku flašu i jaje po glavi, uključujući i njega, nego da neko pogine braneći svoju zemlju na granici sa Crnom Gorom samo zbog toga što je aktulena vlast zbog nemarnosti ili neznanja dala njenu terioriju”.Ostale vesti

Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021
Varhelji: Dijalog BG i PR ključan za stabilnost regiona
Komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji rekao je danas da do deesakalcije prilika između Beograda i Prištne mora doći ”malim koracima” koji se dešavaju ”na terenu”, a koji obezbeđuju sigurnost i bolji život za građane.
  • 19.10.2021
Vučić: Niko nije terao ljude na Kosovu da glasaju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko nije terao ljude u srpskim sredinama na Kosovu da izađu na lokalne izbore koji su održani u nedelju i dodao da je zadovoljan izlaznošću.
  • 19.10.2021
Kosovski MUP: Izdato preko 58.000 nalepnica
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova do sada je izdalo 58.027 kompleta nalepnica za vozila sa srpskim registarskim oznakama, koja se kreću po Kosovu, a prema sporazumu iz Brisela postignutom 30. septembra.
  • 19.10.2021
Posmatračka misija EU: Srpska lista vršila pritisak na birače
Lokalni izbori na Kosovu bili su dobro organizovani, veliki broj kandidata ponudio je biračima stvarni izbor, osim u opštinama u kojima žive kosovski Srbi gde su zabeleženi direktni pritisci aktivista Srpske liste na birače, navodi se preliminarnom izveštaju posmatračke misije Evropske unije.
  • 19.10.2021