Vesti
Politika

Haradinaj: Odluka o imovini manastira Visoki Dečani bez alternative

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, rekao je da je situacija po pitanju imovine oko manastira Dečani jasna, ali da je Kosovo u teškom položaju posle ustavne odluke.
Haradinaj: Odluka o imovini manastira Visoki Dečani bez alternative
Ramuš Haradinaj (Foto KosovaPress)

„Ako ne sprovedemo sudsku odluku, sami sebi pravimo prepreke“, rekao je Haradinaj za RTK.

On je naveo da ustavna odluka stavlja Kosovo u poziciju "bez izlaza i alternative" i dodao da imaju pritužbe na ovu situaciju, ali da nema drugog rešenja.

„Ako ne sprovedemo odluku o imovini po ustavnoj presudi, onda možemo biti optuženi da ne sprovodimo odluku istog suda za Asocijaciju (Zajednicu srpskih opština)“, rekao je Haradinaj.

Odluku je nazvao nepravednom jer se, kako je naveo, radilo o imovini "datoj manastiru u Miloševićevo vreme".

Haradinaj je kazao da, kada odluči najviša sudska instanca, nema drugog puta.

Kako navodi RTK, Haradinaj je rekao da je i dok je bio premijer "bilo pritisaka da se ova odluka sprovede".Ostale vesti

Bilčik: Potrebna istinska istraga dešavanja u Banjskoj
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocenio je kao neprihvatljiv nedavni sukob na severu Kosova i pozvao na istinsku istragu.
  • 03.10.2023
Rumunija šalje vojni kontingent na Kosovo
Nakon najnovijeg skoka tenzija na Kosovu, usled čega je NATO ovlastio slanje dodatnih trupa i odluke Velike Britanije da pošalje 200 vojnika, sada stiže potvrda da će i Rumunija poslati dodatni kontingent.
  • 03.10.2023
Evroposlanici zatražili sankcije za Srbiju, ali i za Kurtija
Poslanici Evropskog parlamenta poručili su danas da je potrebna nepristrasna istraga o oružanom sukobu na severu Kosovu i privođenje odgovornih pravdi. Kritikovali su retoriku Beograda, zatražili sankcije za Srbiju ali i za kosovskog premijera Aljbina Kurtija zbog zastoja u dijalogu. Poslanici su pozvali i na jačanje jedinica Kfora na severu.
  • 03.10.2023
Bela kuća: Srbija počela povlačenje snaga, to je dobra stvar
Srbija je "počela da povlači" snage pozicionirane na granici sa Kosovom, saopštila je Bela kuća, nekoliko dana posle upozorenja o velikom raspoređivanju srpske vojske na tom području.
  • 03.10.2023
Osmani za CNN: Objavićemo dokaz da je Vučić dao naredbu za Banjsku

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je za CNN da međunarodna zajednica treba da uvede sankcije Srbiji zbog oružanog napada u Banjskoj.

  • 03.10.2023
BiH će ispitati navode da je Milan Radoičić nabavljao oružje u Tuzli
Direktor Federalne uprave policije u Bosni i Hercegovini Vahidin Munjić izjavio je da će proveriti da li je Milan Radoičić kupovao oružje na prostoru FBiH, javlja N1 u BiH.
  • 03.10.2023