Vesti
Politika

Haradinaj: Očekujemo pravo rešenje uz pomoć SAD i EU

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da očekuje da će Priština i Beograd uz pomoć Vašingtona i Brisela doći do "nekog pravog rešenja".
Haradinaj: Očekujemo pravo rešenje uz pomoć SAD i EU
Ramuš Haradinaj (Foto arhiva Kim)

Ramuš Haradinaj je posle sednice vlade u Prištini, rekao da Kosovo ima mnogo izazova.

"Realno ima dosta izazova i ja ih vidim sa Srbijom. Srbija je kupila sistem raketa za ratne ciljeve. I to košta. Srbija koristi novac svojih poreskih obveznika i otvara radna mesta u Rusiji. Nemojte da trošite novac", rekao je Haradinaj.

Kako je rekao ne bi da se upušta u očekivanja od novih izbora za Evropski parlament, iako, kaže, cirkuliše informacija da će neko od zvaničnika Nemačke preuzeti obaveze komesara EU za spoljnu politiku i bezbednost.

Haradinaj navodi da je njegov savet za sve na Balkanu da "više radimo za više Evrope i da razumemo specifičnosti svake zemlje".

Na Kosovu ima potrebe za više sredstava iz IPA fondova, tvrdi Haradinaj i dodaje da je "Kosovo iz rata izašlo najoštećenije od svih zemalja u regionu".Ostale vesti

Mustafa: Vlada Aljbina Kurtija je vlada nasilja
Bivši kosovski premijer Isa Mustafa smatra da je vlada Ajbina Kurtija "vlada nasilja i da se po nasilju ne razlikuje mnogo od Rusa, koji su zapalili Ukrajinu, dok je ona zapalila institucije Kosova".
  • 09.08.2022
EU: Kasni se sa sprovođenjem energetskih sporazuma Kosova i Srbije
Evropska unija je konstatovala da se kasni sa realizacijom Mape puta za implementaciju energetskih sporazuma, koje su Kosovo i Srbija postigli u okviru Briselskog dijaloga, napominjući da se radi o "tehničkim razlozima".
  • 09.08.2022
Kurti sa Kvintom o severu, energetici, dijalogu
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte u Prištini. Na sastanku je govoreno o energetici, opštinama na severu, političkim događajima na Kosovu i u regionu, te bezbednosnoj situaciji.
  • 09.08.2022
MUP Kosova: Preregistracija na RKS tablice samo uz kosovsku ličnu kartu
Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je odgovore na, kako navode, najčešće postavljanja pitanja građana o registraciji vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu na RKS, te pozvalo sve da registruju vozila od 1. septembra do 31. oktobra ove godine.
  • 09.08.2022
Rukići: Izjave o mogućem ratu na Kosovu utiču i na strane investitore
Bivši predsednik Privredne komore Kosova (PKK) Berat Rukići ocenio je da širenje mišljenja u globalnim medijima da može doći do rata na Kosovu utiče negativno na strane investitore.
  • 09.08.2022
Kurti sa Kajarijem: Pozvao na slanje jasnih poruka o „delovanju kriminalnih struktura na severu“

Kosovski premijer, Aljbin Kurti i komandant KFOR-a, general-major Ferenc Kajari, sastali su se u prostorijama kosovske vlade. Bliska saradnja kosovskih institucija i NATO misije na Kosovu bila je glavna tema sastanka.

  • 09.08.2022