Vesti
Politika

Haradinaj: Očekujemo pravo rešenje uz pomoć SAD i EU

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da očekuje da će Priština i Beograd uz pomoć Vašingtona i Brisela doći do "nekog pravog rešenja".
Haradinaj: Očekujemo pravo rešenje uz pomoć SAD i EU
Ramuš Haradinaj (Foto arhiva Kim)

Ramuš Haradinaj je posle sednice vlade u Prištini, rekao da Kosovo ima mnogo izazova.

"Realno ima dosta izazova i ja ih vidim sa Srbijom. Srbija je kupila sistem raketa za ratne ciljeve. I to košta. Srbija koristi novac svojih poreskih obveznika i otvara radna mesta u Rusiji. Nemojte da trošite novac", rekao je Haradinaj.

Kako je rekao ne bi da se upušta u očekivanja od novih izbora za Evropski parlament, iako, kaže, cirkuliše informacija da će neko od zvaničnika Nemačke preuzeti obaveze komesara EU za spoljnu politiku i bezbednost.

Haradinaj navodi da je njegov savet za sve na Balkanu da "više radimo za više Evrope i da razumemo specifičnosti svake zemlje".

Na Kosovu ima potrebe za više sredstava iz IPA fondova, tvrdi Haradinaj i dodaje da je "Kosovo iz rata izašlo najoštećenije od svih zemalja u regionu".Ostale vesti

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa, izjavio je nakon sastanka s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, da njegova stranka procenjuje da nije vreme za nove izbore.
  • 01.04.2020
„Takse više štete nanele Kosovu nego Srbiji“
Bivši predsednik Privredne komore Kosova Safet Grdžaliju je u telefonskoj izjavi za RTV Kim kazao da nikada nije bilo potrebe ze uvođenjem takse na robu iz Srbije i BiH, „jer ni u ekonomskom, a ni u političkom smislu ništa nije postignuto time“.
  • 01.04.2020
Kurti: Treba ići na nove izbore
Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti izjavio je danas, da je kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju poručio tokom sasanka da mora odredi datum novih izbora.
  • 01.04.2020
Odluka o ukidanju takse pozitivna, reciprocitet nejasan
Odluka kosovske vlade da taksu na uvoz robe iz Srbije zameni recipročnim merama je pozitivna stvar slažu se profesor Ustavnog prava u Prištini Riza Smaka i politički analitičar Ramuš Tahiri. Međutim, reciprocitet ostaje nejasan, smatra Predsednik PDS-a Nenad Rašić.
  • 01.04.2020
Kurti sutra ipak ide na sastanak sa Tačijem
Lider Pokreta Samoopredjeljenje i premijer u ostavci Aljbin Kurti potvrdio je za KTV da će se sutra sastati sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem.
  • 31.03.2020
Kurti: Ukidamo taksu, uspostavljamo reciprocitet
Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti najavio je da će od ponoći taksa na srpske proizvode biti potpuno ukinuta i zamenjena reciprocitetom.
  • 31.03.2020