Haradinaj: Nema dogovora sa Socijaldemokratskom inicijativom

Nije postignut dogovor, iako postoji obostrano raspoloženje za predizbornu koaliciju, izjavio je lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i premijer u ostavci Ramuš Haradinaj posle sastanka sa svojim zamenikom u vladi i liderom Socijaldemokratske inicijative (SDIK) Fatmirom Ljimajem.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ljimaj i Haradinaj (Foto Ljajmi)

"Sastao sam se s Ljimajem, on nije imao priliku da razgovara s rukovodstvom SDIK, ali postoji raspoloženje, ali nismo se složili ni o kakvom sporazumu", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je potpisao predizborni koalicioni sporazum Socijaldemokratskom partijom Kosova Špenda Ahmetija i nakon potpisivanja sporazuma izjavio da je moguća i široka predizborna koaliciju u kojoj će biti i Socijaldemokratske inicijativa Fatmira Ljimaja i Alijansa novo Kosovo Bedžeta Pacolija.

"Mi nismo deo scenario za novi PAN (predizborna koalicija pred izbore 2017 godine). Niti za PAN 2 ili PAN 3. Mi smo spremni da saslušamo druge političke subjekte i da čujemo njihove stavove. Ono što mi radimo je da ne čekamo nikoga već samo stvaramo osovinu pobede, koja je nada za građane Kosova", rekao je Haradinaj, prenose prištinski mediji.

Jučerašnji koalicioni sporazum između ABK i SDPK je prva predizborna koalicija između stranaka pred najavljene vanredne parlamentarne izbore na Kosovu.

Ostale vesti

 • Godina od uvođenja taksi na robu iz Srbije i BiH

  Godina od uvođenja taksi na robu iz Srbije i BiH

  Prošlo je tačno godinu dana od kako je Vlada Kosova, 6. novembra 2018. godine, uvela takse od 10 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, kao odgovor na to što Kosovo nije primljeno u članstvo u Interpol, ali i na proces povlačenja priznanja nezavisnosti od strane nekoliko država, što je Priština ocenila kao „destruktivno ponašanje“ Srbije, ali i pravdala „razvojem domaćeg tržišta“.

 • Prebrojavanje glasova odlaže formiranje kosovske vlade

  Prebrojavanje glasova odlaže formiranje kosovske vlade

  Od 1407 biračkih mesta, prebrojani su glasovi sa 706, tako da se do kraja ove ili početkom sledeće, očekuje završetak ponovnog brojanja, nakon čega sledi potvrđivanje konačnih rezultata vanrednih parlamentarnih izbora održanih na Kosovu 6. oktobra.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane