Haradinaj: Nema dogovora sa Socijaldemokratskom inicijativom

Nije postignut dogovor, iako postoji obostrano raspoloženje za predizbornu koaliciju, izjavio je lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i premijer u ostavci Ramuš Haradinaj posle sastanka sa svojim zamenikom u vladi i liderom Socijaldemokratske inicijative (SDIK) Fatmirom Ljimajem.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ljimaj i Haradinaj (Foto Ljajmi)

"Sastao sam se s Ljimajem, on nije imao priliku da razgovara s rukovodstvom SDIK, ali postoji raspoloženje, ali nismo se složili ni o kakvom sporazumu", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je potpisao predizborni koalicioni sporazum Socijaldemokratskom partijom Kosova Špenda Ahmetija i nakon potpisivanja sporazuma izjavio da je moguća i široka predizborna koaliciju u kojoj će biti i Socijaldemokratske inicijativa Fatmira Ljimaja i Alijansa novo Kosovo Bedžeta Pacolija.

"Mi nismo deo scenario za novi PAN (predizborna koalicija pred izbore 2017 godine). Niti za PAN 2 ili PAN 3. Mi smo spremni da saslušamo druge političke subjekte i da čujemo njihove stavove. Ono što mi radimo je da ne čekamo nikoga već samo stvaramo osovinu pobede, koja je nada za građane Kosova", rekao je Haradinaj, prenose prištinski mediji.

Jučerašnji koalicioni sporazum između ABK i SDPK je prva predizborna koalicija između stranaka pred najavljene vanredne parlamentarne izbore na Kosovu.

Ostale vesti

 • Ima li predstavnika Srba u CIK-u

  Ima li predstavnika Srba u CIK-u

  Srpski član CIK-a Stevan Veselinović obratio se medijima saopštenjem 10. septembra navodeći da je “napustio sednicu CIK-a ne želeći više da učestvuje u radu ove institicije dok se god donose nezakonite odluke”, nakon što je CIK odlučio da na predstojećim izborima birači neće moći da se identifikuju srpskim ličnim kartama. Istraživali smo imaju li Srbi još uvek svog predstavnika u ovom telu.

 • Stefanović: Priština pokušava da skrene pažnju Srbije s teme o Interpolu

  Stefanović: Priština pokušava da skrene pažnju Srbije s teme o Interpolu

  Srbija ne odustaje od aktivnog lobiranja protiv članstva Kosova u Interpol, poručio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uz ocenu da su izjave iz Prištine o tome da razmišljaju da li da ponovo apliciraju za ućlanjenje u tu organizaciju "politička priča" i pokušaj da se skrene pažnja Srbije sa te teme.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane