Vesti
Politika

Haradinaj: Neće biti države u državi

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj je u Gnjilanu ponovo zatražio da se niko ne igra sa promenom granica, upozorivši da bi to bilo veoma opasno.
Haradinaj: Neće biti države u državi
Ramuš Haradinaj (Foto arhiva Kim)

Haradinaj je naglasio da država unutar države ne može da funkcioniše na Kosovu, aludirajući na osnivanje Zajednice srpskih opština, prenosi Kosovo onlajn.

Haradinaj je u Gnjilanu bio povodom pristupanja 244 mladih njegovoj partiji, a govoreći o ostavci na mesto premijera rekao je da je taj čin podigao Kosovo na viši nivo.

Donedavni premijer Kosova ukazao je i na veliki značaj zakona o Trepči, istakavši da će taj kombinat Kosovu doneti 500 miliona evra, i to ne prometa, već profita.

Haradinaj je poručio da zbog toga Trepča ne sme da bude uključena u dijalog sa Srbijom. Ne smemo izgubiti izvor života, kazao je Haradinaj.Ostale vesti

Amerika donira više od milion dolara pomoći Kosovu
Ambasador SAD-a na Kosovu najavio je novčanu pomoć Kosovu u borbi protiv koronavirusa. Filip Kosnet je u video poruci kazao da će Amerika pomoći sa 1,1 milion dolara.
  • 30.03.2020
Tači pozvao Kurtija na konsultacije
Predsednik Kosova Hašim Tači je prvo pozvao na konsultacije premijera u ostavci Aljbina Kurtija u sklopu procesa konsultacija sa političkim partijama.
  • 30.03.2020
Engel: SAD doprinele krizi u Prištini
Američki kongresmen i jedan od najuticajnijih albanskih lobista u Vašingtonu Eliot Engel saglasan je da postoji više razloga zbog kojih Priština treba da ukine takse na srpske i proizvode iz BiH, ali smatra da su SAD ekonomskim sankcijama zbog neukidanje te mere doprinele političkoj krizi na Kosovu.
  • 28.03.2020
Promenjena odluka Vlade: Zabrana kretanja od 17 do 6h
Vlada Kosova izmenila je prethodno donetu odluku o zabrani kretanja, pa je od noćas stupila na snagu nova zabrana kretanja za građane i privatne automobile od 17 do 6 časova ujutru.
  • 28.03.2020
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel kaže da pitanje razmene teritorija nikada nije pomenuto u njegovom prisustvu i dodao da za njega lično to nije dobra opcija, prenosi Gazeta ekspres.
  • 28.03.2020
Lajčak specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan
Miroslav Lajčak je potvrđen za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog između Srbije i Kosova te Zapadni Balkan.
  • 27.03.2020