Haradinaj: Namerno se odlaže primena zakona o platama

Odlazeći kosovski premijer, Ramuš Haradinaj veruje da se primena zakona o platama u javnom sektoru namerno odlaže.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ramuš Haradinaj (Foto arhiva Kim)

“Mi verujemo institucijama, Ombudsmanu i svima ali mislim da je namerno ovo odugovlačenje“, rekao je Haradinaj na knferenciji za novinare, piše Gazeta Ekspres, prenosi Kossev.

Haradinaj smatra da primena zakona može početi, te da bi ukoliko postoje žalbe određenih strana, on mogao biti izmenjen.

“Ako postoje nedostaci u ovom zakonu, on se može izmeniti kao i bilo koji drugi zakon na Kosovu, ne postoji zakon koji se ne može menjati, pa čak i ustav se menja ako ima dve trećine saglasnosti”, rekao je on i naglasio da je odlaganje primene zakona neprihvatljivo.

Na pitanje novinara ko to odlaže primenu zakona o platama, Haradinaj je rekao da ne razume šta se dešava ali da primena zakona treba da počne a ukoliko neko smatra da je oštećen, može da traži izmenu.

“Znamo da medicinski tehničari nisu zadovoljni, ali postoji mogućnost amandmana, ali da se zaustavi zakon da lekar, nastavnik i drugi ne dobiju platu sa povećanjem je neshvatljivo“, rekao je Haradinaj.

Novi zakon o platama usvojen je u februaru ove godine i stupio je na snagu decembra i prema njemu oko 70 odsto zaposlenih u javnom sektoru od decembra treba da primaju povećane plate.

Ombudsman je Ustavnom sudu uputio Zakon o platama u javnom sektoru radi ocene njegove usklađenosti sa Ustavom.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane