Vesti
Politika

Haradinaj: Nadam se da Kurti neće pogrešiti

Ramuš Haradinaj je izjavio da se nada da kosovski premijer Kurti "neće pogrešiti u procesu dijaloga sa Srbijom". Prema njegovim rečima, svaki eventualni neuspeh imao bi dugoročne posledice.
Haradinaj: Nadam se da Kurti neće pogrešiti
Ramuš Haradinaj (Foto Fejsbuk Alijansa za budućnost Kosova)

"Ne nadam se da će Kurti grešiti u dijalogu. Svaki eventualni neuspeh u dijalogu ima dugoročne posledice", rekao je Haradinaj u emisiji "Debat plus" na TV Dukađini.

On je dodao da je, kada je u pitanju konfrontacija sa Srbijom, on je uvek uz Kurtija.

"Svaki sporazum koji ne uključuje priznanje je neprihvatljiv. Ovo su uslovi za postizanje uzajamnog, sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg priznanja, očuvanjem integriteta, suvereniteta i ustavnosti. Na tom putu ne očekujem saradnju sa Kurtijem, jer verujem da možemo da ostvarimo svoje ciljeve kao država", rekao je Haradinaj.

Upitan da li je njegova partija (Alijansa za budućnost Kosova, AAK) spremna da se uključi u proces dijaloga, on je odgovorio da bi na ovu temu ceo politički spektar trebalo da deluje jednoobrazno, a da oni koji se nadaju da će Kurti doživeti neuspeh u dijalogu mora da imaju ozbiljne probleme sami sa sobom.Ostale vesti

Zijade sa Lajčakom i Kramon
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je da se u Briselu sastao sa šeficom UNMIK-a Karolinom Zijade.
  • 30.09.2022
Opština Gračanica razmenjuje svoju zemlju za privatni put
Skupština opštine Gračanica usvojila je 28. septembra 2022. godine "Odluku o razmeni opštinske nepokretne imovine". Predlog gradonačelnice Gračanice Ljiljane Šubarić za usvajanje ove odluke je u tri rečenice obrazložila direktorka Odeljenja za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Aleksandra Đekić.
  • 30.09.2022
Albanski lideri pozvali sunarodnike na popis
Na iznenađenje mnogih, albanski lideri sa juga Srbije pozvali su stanovnike svoje zajednice da se masovno odazovu predstojećem popisu. Kažu složno - da pokažemo koliko nas ima. Za to su, kako se čulo prethodnih nedelja, dobili podršku sa Kosova, ali svoju brojnost, kako tvrde, žele da predstave, pre svega, državi Srbiji.
  • 30.09.2022
Kosovo uvodi vize za ruske državljane

Vlada Kosova na današnjoj sednici odlučila je da uspostavi vizni režim za građane Rusije.

  • 30.09.2022
Potpisano ujedinjenje
Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je u Moskvi s liderima Donjecke Narodne Republike, Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti sporazume o ujedinjenju tih područja sa istoka Ukrajine s Rusijom.
  • 30.09.2022
Stano: EU nije nikome delegirala izradu nacrta statuta ZSO
Portparol EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Peter Stano demantovao je danas tvrdnje srpskih medija da je EU poverila zadatak izrade nacrt statuta Zajednice srpskih opština (ZSO) drugim subjektima. "Apsolutno su netačne i nedobronamerne tvrdnje medija da je EU bilo koje pitanje iz domena dijaloga (Beograda i Prištine) delegirala drugim subjektima. To se posebno odnosi na temu Zajednice srpskih opština", rekao je Stano Tanjugu.
  • 30.09.2022