Vesti
Politika

Haradinaj: Možemo da se pomirimo i sa neprijateljima

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da je njegova partija, Alijansa za budućnost Kosova, u stanju da kao politički subjekat ode toliko daleko da se pomiri sa onima koji su im do juče bili neprijatelji, dodajući da sve to čine zbog novog života na Kosovu, prenosi Koha ditore.
Haradinaj: Možemo da se pomirimo i sa neprijateljima
Ramuš Haradinaj (Foto Kim)

Ramuš Haradinaj je to rekao na obeležavanju 18. godišnjice osnivanja te stranke.

"ABK ima hrabrosti da postigne pomirenje i karakterišu ga unutrašnje i međuljudsko, međuversko, političko pomirenje, kao i ono sa jučerašnjim političkim protivnicima, ali pomirenje se ne događa krišom, već za stolom", rekao je Haradinaj.

Prema njegovim rečima, ove karakteristike su učinile da ABK bude svoja, kao i partner drugima.

"Pozivam sve na Kosovu, i velike i male, da ako im je stvarno potreban neko ko vodi realnu politiku, ko se suočava sa problemima i ne krije se, već je i lojalan – dajte nam priliku, verujte nam kao što ste činili do sada", rekao je Haradinaj.

Gosti na svečanom prijemu bili su ambasadori na Kosovu, predstavnici Srpske liste, DPK, Inicijative i predstavnici nezavisnih poslanika.

 Ostale vesti

Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u Srbiji
U palati "Srbija" završeno je zasedanje Saveta za nacionalnu bezbednost kojim je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 06.03.2021
Valjdet Sadiku imenovan za privremenog otpravnika poslova ambasade Kosova u SAD
Ambasador Valjdet Sadiku imenovan je za otpravnika poslova u ambasadi Kosova u Vašingtonu, saopštilo je kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore (MIPD).
  • 06.03.2021
Palmer: Nije pritisak, ali
SAD neće pritiskati, već ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, kaže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.
  • 06.03.2021
EP 25. marta o Zapadnom Balkanu
Debata o izveštajima o napretku četiri balkanske države ka EU biće održana na mini-plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 25. marta, saopšteno je u Briselu.
  • 06.03.2021
Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021