Vesti
Politika

Haradinaj: Medijski spektakl sa dosijeima iz Haga šteti Kosovu

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izrazio je zabrinutost zbog događaja u vezi sa dosijeima Specijalnog tužilaštva u Hagu, koji su navodno dospeli u ruke predstavnika Organizacije veterana nekadašnje OVK.

Haradinaj: Medijski spektakl sa dosijeima iz Haga šteti Kosovu
Ramuš Haradinaj (Foto Kim arhiva)

Haradinaj je u objavi na društvenoj mreži Facebook napisao da najnovija dešavanja kada je u pitanju ova tema podstiču medijsku raspravu i pritom ni malo ne pomažu Kosovu.

"Sa velikom zabrinutošću pratim zlonamerni spektakl u vezi sa dosijeima, koji nepravedno stvara utisak da Kosovo nije na strani pravde", napisao je Haradinaj.

Prema njegovim rečima, svako ko dođe u posed pomenute "osetljive" dokumentacije, treba odmah da je preda nadležnim institucijama, a ne da podstiče "nastavak medijskog spektakla koji šteti sprovođenju zakona".

"OVK i narod Kosova uvek su bili na strani pravde, istine i međunarodnog prava. Tako će i ostati “, dodaje se u Haradinajevoj objavi na Facebook-u.

 


Me shumë shqetësim po ndjek spektaklin dashakeq të Dosjeve - që po e krijon padrejtësisht përshtypjen se Kosova është...

Posted by Ramush Haradinaj on Недеља, 20. септембар 2020.Ostale vesti

Nastavak dijaloga BG i PR u četvrtak u Briselu
Dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen u četvrtak, 29. oktobra, sastankom na nivou eksperata, sazanje Tanjug u Briselu.
  • 27.10.2020
Smit: Tači ustavnim amandmanima pokušava da okonča rad suda
Glavni tužilac haškog suda za zločine OVK Džek Smit upozorio je da amandmani na Ustav Kosova, koje je predložio predsednik Kosova Hašim Tači, predstavljaju pokušaj da se "okonča, ili na drugi način obezvredi, delovanje" tog suda.
  • 27.10.2020
Borel: EK podržava rad tužilaštva Kosova
Evropska komisija snažno podržava rad Specijalizovanih veća Kosova i Specijalizovanog tužilaštva Kosova i njegov rad smatra ključnim za dalji napredak Kosova ka Evropskoj Uniji, navodi se u odgovoru potpredsednika Komisije i šefa diplomatije EU Žozepa Borela na poslaničko pitanje o optužnici podnetoj protiv predsednika Kosova Hašima Tačija.
  • 26.10.2020
Posle skoro četiri meseca, vlada Srbije “sklepana na brzinu”
Dan nakon objavljivanja imena većine ministara u novoj vladi Srbije, od kojih će se pojedini po prvi put oprobati u politici, nema previše iznenađenja. Poznavaoce situacije na terenu ipak zabrinjava to što se i od ovog sastava ne očekuje previše.
  • 26.10.2020
Saopštena imena ministara koji će činiti novu Vladu Srbije
Posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke objavljena su kadrovska rešenja i imena ministara, koji će se naći u novoj Vladi Srbije.
  • 25.10.2020
Zaev i Hoti: Odnosi Severne Makedonije i Kosova vrlo dobri

Premijeri Severne Makedonije i Kosova, Zoran Zaev i Avdulah Hoti ocenili su danas u Skoplju da su međusobni odnosi vrlo dobri, a da će biti intenzivirani sednicom dveju vlada.

  • 23.10.2020