Vesti
Politika

Haradinaj: Kurtijeva vlada je najgora u istoriji Kosova

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Ramuš Haradinaj je rekao da je Kurtijeva vlada najgora u istoriji Kosova, a da se policijski čas nigde u svetu ne preporučuje u slučaju pandemije.
Haradinaj: Kurtijeva vlada je najgora u istoriji Kosova
Ramuš Haradinaj (Foto arhiva Kim)

Haradinaj je tokom današnjeg zasedanja Skupštine Kosova rekao da je izvršna vlast bila samodestruktivna u energetskom sektoru, podbacila u spoljnoj politici i da ne zna kako da upravlja bezbednosnim pitanjima.

"Šta se desilo Kosovu, dobilo je najgoru vladu ikada. Dakle, najgoru ikada u svojoj istoriji. Vlast je nesposobna u spoljnoj politici i tu ima samo promašaje. Prva vlada koja je uspela da stvori ekstremno nepoverenje prema SAD, ovo je prva vlada koja je stigla da preda Kosovo u ruke nekih evropskih zvaničnika u najosetljivijem pitanju, a to je konfrontacija sa Srbijom. Vlada nije znala da vodi napred ni po pitanjima bezbednosti. Vlada koja je ekstremno unizila dve decenije napretka na severu. Takođe, vlast je bila samodestruktivna u energetskom smislu, na sve načine je ometala ulaganja u energetiku na Kosovu", rekao je on.

Haradinaj je pozvao vladu da ukine policijski čas zbog dolaska ljudi iz dijaspore.

"Na kraju, naša dijaspora se kažnjava na najgori način satima čekanja na granici. Ali ne samo to, ova vlast sprovodi policijski čas. Ako su sunarodnici dve nedelje na Kosovu, zapravo ispada da oni ovde samo nedelju i po. Molim ministra zdravlja da kaže premijeru da se policijski čas ne preporučuje ni u jednoj zemlji u svetu u slučaju pandemije", zaključio je on.Ostale vesti

Kurti: Hovenijer me je upozorio da bi situacija na severu mogla  da se pogorša

Nemački novinar Mihael Martens, kaže da mu je kosovski premijer, Aljbin Kurti, rekao da je "pristao na kompromis" u vezi sa krizom oko registarskih tablica nakon što ga je američki ambasador u Prištini upozorio da bi situacija na Severu Kosova "mogla ozbiljno i nepovratno da se pogorša".

  • 26.11.2022
Vučević: Situacija na Kosovu i dalje veoma napeta
Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je situacija na Kosovu "i dalje veoma napeta jer je mnogo otvorenih pitanja" da se nada "da će se odgovori tražiti u formi dijaloga".
  • 26.11.2022
CIK: Počela registracija birača van Kosova za izbore na Severu
Centralna izborna komisija saopštila je da je danas počela registracija građana koji žive van Kosova za vanredne izbore za gradonačelnike u opštinama Severna Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok. Rok za prijavu ističe 30. novembra.
  • 26.11.2022
Kurti u Madridu: Srbija ima teritorijalne aspiracije prema Kosovu
Premijer Kosova Aljbin Kurti tokom svog govora na 26. Kongresu Socijalističke internacionale koji se održava u Madridu u Španiji rekao da je Srbija i dalje autoritarna zemlja sa teritorijalnim aspiracijama prema Kosovu i sa širokim i bliskim vezama sa Kremljom.
  • 26.11.2022
Šest prijava za vanredne izbore za predsednike opština na severu KiM
Za vanredne izbore za predsednike opštine Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić prijavilo se šest političkih subjekata i samostalnih kandidata, saopšteno je iz Centralne izborne komisije u Prištini.
  • 25.11.2022
Zakonske osnove za povratak Srba u kosovske institucije
Direktor Kosovskog instituta za pravosuđe Ehat Miftaraj izjavio je da postupak posle ostavki radnika iz pravosudnog sistema još nije završen i da oni mogu da se vrate na svoja radna mesta, ali da mogu da se suoče i sa disciplinskim merama, uključujući otpuštanje.
  • 25.11.2022