Vesti
Politika

Haradinaj: Kurti sprovodi partijsko zapošljavanje

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj pozvao je Tužilaštvo da ispita partijsko zapošljavanje koje u Kosovskoj energetskoj korporaciji (KEK) sprovodi Pokret Samoopredeljenje, kao i račune za struju zbog sumnje da su, kako je naveo, gradjani pokradeni velikim iznosima za utrošenu električnu energiju.
Haradinaj: Kurti sprovodi partijsko zapošljavanje
Raumš Haradinaj (Foto Kim arhiva)

„Pozivam Tužilaštvo da istraži naduvane račune za električnu energiju. Premijeru, energetska kriza na Kosovu se ne rešava enormnim zapošljavanjem stranačkih kadrova“, naveo je Haradinaj, prenosi Kosovo-onlajn.

On je upitao premijera Aljbina Kurtija da li je svestan da u mnogim slučajevima računi za električnu energiju premašuju duple iznose od onoga što bi trebalo da plate, a da postoje ozbiljne sumnje da su „naduvani“ iznad bilo koje tarife, kategorije ili kriterijuma.

„Danas, kada je jasno da su građani ostavljeni potpuno sami, pozivam istražna tela da, uz istrage o zloupotrebama prilikom zapošljavanja u KEK, pokrenu istrage o najnovijim računima za struju. Postoje ozbiljne sumnje da su građani pokradeni“, naveo je Haradinaj.Ostale vesti

Vučić saopštio da ide u Tiranu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će ipak putovati u Tiranu na sutrašnji samit EU-Zapadni Balkan jer bi, u suprotnom, usledile "velike štete" za državu.
  • 05.12.2022
Stojanović formira politički pokret: Izlazak iz institucija bio bi kukavički potez

Izjavu Dalibora Jevtića o mogućem izlasku iz institucija Srba južno od Ibra, Branimir Stojanović vidi kao dodatni pritisak na međunarodnu zajednicu i kosovske organe vlasti da ožive dijalog i formiraju ZSO. "Ne mislim da će do toga da dođe, jer bi takva odluka bila vrlo neodgovorna i opasna po nas", kaže za Kim bivši zamenik kosovskog premijera.

  • 05.12.2022
Intervju sa Nenadom Rašićem: Postadoh Aljbinov Srbin za samo jedan dan
Izlazak Srba južno od Ibra iz kosovskih institucija značio bi salto mortale (smrtonosni skok, vratolomija...) jer smo od tih institucija zavisni, kazao je za Kim novoimenovani ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenad Rašić. Na uvrede predsednika Srbije Aleksandra Vučića gleda kao na farsu, te ističe da je za samo jedan dan od imenovanja postao "Aljbinov Srbin".
  • 05.12.2022
Vučić: Za konstruktivan dijalog
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u razgovoru sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom izjavio da je Srbija opredeljena za nastavak konstruktivnog dijaloga, u cilju održanja mira i stabilnosti i postizanja boljih uslova za život svih građana.
  • 05.12.2022
Dačić: Želju za priznanjem Priština uvija u oblandu stabilnosti
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da su najave Kosova o apliciranju za status kandidata u EU želja za priznanjem državnosti koja je "uvijena u oblandu o regionalnoj stabilnosti".
  • 05.12.2022
Sever Kosova: Osećaj nesigurnosti bez policije
Pripadnici srpske zajednice sa severa Kosova navode kako se ne osećaju bezbedno jer na terenu nema Policije Kosova, dok kosovski premijer Aljbin Kurti tvrdi da je policija tamo.
  • 05.12.2022