Vesti
Politika

Haradinaj: Kurti obmanjuje narod Kosova

Bivši kosovski premijer i predsednik Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Ramuš Haradinaj kaže da aktuelni premijer Aljbin Kurti obmanjuje narod Kosova opasnim pristupom dijalogu.
Haradinaj: Kurti obmanjuje narod Kosova
Ramuš Haradinaj (Foto Kim arhiva)

On je Kurtija nazvao "prevarantom", a njegov pristup procesu pregovora sa Beogradom ocenio kao pogrešan.

Haradinaj je u izjavi za KosovaPress rekao da je na sastanku pred srpskom stranom u Briselu Kurti morao da ide sa samo jednim ciljem - uzajamnim priznavanjem.

"Upravo je to ono na šta smo upozorili - na opasnost od prevaranta Kurtija", prenosi portal Kossev Haradinajevu izjavu i ocenu da je "Kurti običan prevarant" koji "obmanjuje narod Kosova opasnim pristupom dijalogu" koji je "raspršen u nepotrebnim temama".

"Ovo nije dijalog, to je gubljenje vremena i obmana za Kosovo", rekao je Haradinaj navodeći da "glavno pitanje ostaje uzajamno priznavanje, što je predsednik (SAD Džozef) Bajden jasno naglasio u svom pismu".

Haradinaj je ocenio da Kurti vraća dijalog na početak i teži uspostavljanju novog ekonomskog odnosa sa Srbijom, naprednijeg od inicijative poznate kao Mini Šengen.Ostale vesti

Pantović: Ne obećavam brda i doline i ne prodajem maglu
Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zvečana Slađana Pantović kazala je da se na kandidaturu odlučila zato što nije zadovoljna radom trenutne vlasti na severu Kosova.
  • 17.09.2021
Vasiljević: Protiv divlje gradnje i MHE u opštini  Štrpce

Kandidat za gradonačelnika Štrpca i nosilac liste ispred Građanske inicijative „Sloboda Štrpce“ Slaviša Vasiljević kazao je za RTV Kim da će listu za odbornike u ovoj lokalnoj samoupravi činiti šest kandidata na čelu sa njim.

  • 17.09.2021
Kosnet: Bila je velika čast
Američki ambasador Filip Kosnet oglasio se na društvenim mrežama pred odlazak sa Kosova.
  • 17.09.2021
Saša Mirković: Omogućiti građanima da sami odlučuju o svom životu
Kandidat za predsednika opštine Klokot ispred Građanske inicijative “Narodno jedinstvo” Saša Mirković kaže za RTV Kim da će, ukoliko ostvari pobedu na lokalnim izborima, učiniti sve da omogući bolji standard života građanima u ovoj sredini.
  • 17.09.2021
Cvetković ponovo u trci za gradonačelnika Parteša
Nekadašnji gradonačelnik Parteša Nenad Cvetković ponovo se kandidovao za tu poziciju. Ovoga puta ispred Građanske inicijative „Narodna sloga – Parteš, Budriga, Pasjane“.
  • 17.09.2021
Ostavka nakon vređanja predsednika i premijerke
Na društvenim mrežama juče je objavljen audio snimak na kojem se čuje kako Boban Stanković, predsednik Privremenog organa Kosovo Polje, nizom vulgarnosti i psovki vređa predsednika i premijerku Srbije. U međuvremenu Stanković je podneo ostavku. 
  • 17.09.2021