Vesti
Politika

Haradinaj: Kurti obmanjuje narod Kosova

Bivši kosovski premijer i predsednik Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Ramuš Haradinaj kaže da aktuelni premijer Aljbin Kurti obmanjuje narod Kosova opasnim pristupom dijalogu.
Haradinaj: Kurti obmanjuje narod Kosova
Ramuš Haradinaj (Foto Kim arhiva)

On je Kurtija nazvao "prevarantom", a njegov pristup procesu pregovora sa Beogradom ocenio kao pogrešan.

Haradinaj je u izjavi za KosovaPress rekao da je na sastanku pred srpskom stranom u Briselu Kurti morao da ide sa samo jednim ciljem - uzajamnim priznavanjem.

"Upravo je to ono na šta smo upozorili - na opasnost od prevaranta Kurtija", prenosi portal Kossev Haradinajevu izjavu i ocenu da je "Kurti običan prevarant" koji "obmanjuje narod Kosova opasnim pristupom dijalogu" koji je "raspršen u nepotrebnim temama".

"Ovo nije dijalog, to je gubljenje vremena i obmana za Kosovo", rekao je Haradinaj navodeći da "glavno pitanje ostaje uzajamno priznavanje, što je predsednik (SAD Džozef) Bajden jasno naglasio u svom pismu".

Haradinaj je ocenio da Kurti vraća dijalog na početak i teži uspostavljanju novog ekonomskog odnosa sa Srbijom, naprednijeg od inicijative poznate kao Mini Šengen.Ostale vesti

Dogovoreno obaranje Vlade Crne Gore?
Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore Vladimir Joković izjavio da ima pouzdane informacije da su Demokratska partija socijalista (DPS) i Demokrate dogovorili da 19. avgusta obore Vladu Crne Gore.
  • 08.08.2022
Kurti: Blokade organizovao Beograd, podržala Rusija
Kosovski premijer Aljbin Kurti u intervjuu italijanskom listu La republika (La Repubblica), rekao da blokada puteva prošle nedelje "nije bila spontana već da je to organizovao Beograd uz pomoć Rusije".
  • 08.08.2022
Jakšić: Medijska prodaja Putinovog narativa
Vladimir Putin voli da se oslanja na primere iz prošlosti, od početka ukrajinskog rata koristi jednu njemu dragu istorijsku analogiju: Kosovo i bombardovanje SR Jugoslavije, događaj od koga je, kako kaže, "sve počelo".
  • 08.08.2022
Narodna stranka: Zakazati sednicu o Kosovu
Narodna stranka je podnela inicijativu predsedniku Skupštine Srbije za hitno sazivanje posebne sednice na kojoj bi se raspravljalo o Kosovu i Metohiji, a na koju bi bio pozvan i predsednik Srbije koji bi poslanicima podneo izveštaj o aktuelnoj situaciji na Kosovu, kao i relevantnim međunarodnim okolnostima.
  • 08.08.2022
Starović: Nemam velika očekivanja od sastanka u Briselu
"Bojim se da će teško doći do promene obrasca ponašanja koji je Aljbin Kurti uspostavio već godinu i po dana i koji se svodi na povlačenje jednostranih poteza, koji po pravilu idu na štetu interesa Srba", upozorava za RTS, Nemanja Starović, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova. 
  • 08.08.2022
Svečlja posetio Brnjak
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Deljalj Svečlja obišao je juče administrativni prelaz Brnjak i policijsku stanicu granične policije. Svečlja u objavi na njegovom Fejsbuk nalogu ponovio tvrdnju da su nedavno jedinicu granične policije, napale “srpske ilegalne grupe”.
  • 08.08.2022