Vesti
Politika

Haradinaj: Kurti i Osmani krivi što ambasador Grenel zahteva ukidanje takse

Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da ukidanje takse i uspostavljanje reciprociteta nisu ista stvar i optužio Aljbina Kurtija i Vjosu Osmani da su krivi što ambasador Grenel traži da se taksa ukine.
Haradinaj: Kurti i Osmani krivi što ambasador Grenel zahteva ukidanje takse
Ramuš Haradinaj (Foto arhiva Kim)

Haradinaj smatra da zbog toga što su Kurti i Osmani ranije rekli da će ukinuti taksu, ambasador Grenel sada to i traži.

„Znate li zašto ambasador Grenel traži ukidanje takse?! Ponudili su nešto pogrešno. Uvideli su kako se Kurti i Osmani kolebaju, nakon što su rekli da će ukinuti taksu. Mi živimo u ovim političkim vodama. Da nisu rekli da ćemo ukinuti taksu, Grenel bi tražio okončanje procesa”, rekao je Haradinaj, preneo je Kljan Kosova.

Prema njegovom mišljenju ”logično je da SAD ne moraju da troše svoj novac na Balkanu kada je ovo region Evropa”.

“Mislim da Amerika pomaže svetu. Sve prepreke na Balkanu su političke, a ne ekonomske. A Kurti mora da razume da je traženje konačnog dogovora sa Srbijom sasvim legitimno. Izvor svih prepreka je nepriznavanje “, izjavio je Haradinaj.

Prema njegovim rečima, Srbiji ne treba ponuditi ekonomsko tržište, a da prethodno ne prizna Kosovo.

„Ja sam javno zatražio od Kurtija da ne ukida porez. Ali on je ušao bez podrobne analize u ukidanje takse reciprocitetom. Nema smisla vraćati ekonomsku moć Srbiji ako vas ne prizna ", rekao je on.

 Ostale vesti

Stiglo 7 eksperata sa Instituta
Kako bi pomogli u organizovanju zdravstvenog sistema u srpskim sredinama, na Kosovo je sa Instituta "Batut" stiglo je 7 eksperata, saopštio je u današnjem izveštaju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 02.04.2020
Dogovor!?: Kosovski lideri neozbiljni
U jeku borbe protiv koronavirusa kosovski politički lideri su zaokupljeni raspravom o tome treba li održati vanredne izbore ili ne. To je, po mišljenju novinarke Sanje Sovrlić, neozbiljno. Njen kolega Ljeart Hodža smatra da su izbori mogući.
  • 02.04.2020
Pad vlade u epidemiji koronavirusa
Dok se Kosovo suočava sa epidemijom korona virusa, Skupština je izglasala nepoverenje kosovskoj Vladi, nakon čega je vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti razrešio dužnosti potpredsednika vlade Avdulaha Hotija. O ovoj temi, u najnovijoj emisiji "Sporazum" su govorili Rada Trajković, Augustin Paljokaj i Dušan Janjić.
  • 02.04.2020
Rašić imenovan za direktora Kancelarije za zajednice i savetnika
Vršilac dužnosti premijera  Kosova Aljin Kurti imenovao je danas  predsednika Progresivno demokratske stranke Nenada Rašića za političkog savetnika i direktora Kancelarije za zajednice u kabinetu premijera Kosova, saznaje New press.
  • 02.04.2020
Tači traži od Kurtija novog mandatara
Kosovski predsednik Hašim Tači zatražio je od predsednika pokreta Samoopredeljenje i premijera u ostavci Aljbina Kurtija da njegova stranka predloži novog mandatara za sastav nove kosovske vlade.
  • 02.04.2020
Tači obavio konsultacije sa svim parlamentarnim strankama
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je nastavio konsultacije sa liderima političkih partija koje su zastupljene u Skupštini Kosova, kako bi sa njima diskutovao o trenutnim političkim događajima, ali i o događajima na polju zdravstva i bezbednosti na Kosovu.
  • 02.04.2020