Haradinaj: Kosovo doprinosi miru u regionu

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, sastao se sa delegacijom nemačkog Bundestaga gde je rekao da je Kosovo pokazalo visoku političku i demokratsku zrelost na izborima održanim 6. oktobra i dodao da ono doprinosi miru u regionu, piše Ljajmi.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ramuš Haradinaj (Foto: AFP/Stringer)

Haradinaj je na svom Fejsbuk nalogu, nakon sastanka napisao da je Kosovo zahvalno za konkretnu i pravednu posvećenost Nemačke najvažnijim procesima.

„Danas izražavam zahvalnost delegaciji Saveznog parlamenta Nemačke, posebno predstavnicima Pododbora za sprečavanje građanske krize, rešavanje sukoba i integrisane akcije, na čelu sa poslanikom Otmarom fon Holcom. Naglasio sam da je Berlinski proces, koji je pokrenula nemačka država i dalje najvažniji instrument balkanske integracije u Evropi i kao zemlja smo bili izuzetno konstruktivni prema našim obavezama. U tom je duhu podrška Nemačke procesu liberalizacije viza neophodna, kao pravo naših građana i potvrda naše evroatlantske orijentacije. Dosledni stav Nemačke prema nepromenjenim granicama izuzetno je važan “, napisao je Haradinaj.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane