Vesti
Politika

Haradinaj: Kosovo doprinosi miru u regionu

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, sastao se sa delegacijom nemačkog Bundestaga gde je rekao da je Kosovo pokazalo visoku političku i demokratsku zrelost na izborima održanim 6. oktobra i dodao da ono doprinosi miru u regionu, piše Ljajmi.
Haradinaj: Kosovo doprinosi miru u regionu
Ramuš Haradinaj (Foto: AFP/Stringer)

Haradinaj je na svom Fejsbuk nalogu, nakon sastanka napisao da je Kosovo zahvalno za konkretnu i pravednu posvećenost Nemačke najvažnijim procesima.

„Danas izražavam zahvalnost delegaciji Saveznog parlamenta Nemačke, posebno predstavnicima Pododbora za sprečavanje građanske krize, rešavanje sukoba i integrisane akcije, na čelu sa poslanikom Otmarom fon Holcom. Naglasio sam da je Berlinski proces, koji je pokrenula nemačka država i dalje najvažniji instrument balkanske integracije u Evropi i kao zemlja smo bili izuzetno konstruktivni prema našim obavezama. U tom je duhu podrška Nemačke procesu liberalizacije viza neophodna, kao pravo naših građana i potvrda naše evroatlantske orijentacije. Dosledni stav Nemačke prema nepromenjenim granicama izuzetno je važan “, napisao je Haradinaj.Ostale vesti

Radna grupa će razmatrati ukidanje takse
Kosovsko Ministarstvo ekonomije formiralo je tim za identifikaciju trgovinskih barijera i on će Vladi Kosova preporučiti uklanjanje ili zadržavanje stopostotne takse na uvoz srpske robe.
  • 25.02.2020
Vučić, floskule, njihova značenja i tumačenja
Političari i analitičari na Kosovu različito tumače nedavnu izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića "da će ove godine Srbiji po pitanju Kosova biti ponuđeno nešto što će teško moći da odbije, ali neće smeti da prihvati".
  • 24.02.2020
Protest zbog najave ukidanja takse
Aktivisti Alijanse za budućnost Kosova organizovali su u Prištini simboličnu akciju protiv najave premijera Aljbina Kurtija da će ukinuti taksu od 100 odsto na srpske i proizvode iz Bosne i Hercegovine.
  • 24.02.2020
Rašić: Ukidanje takse će odblokirati proces dijaloga
Ukidanje ili bar suspenzija taksi dovela bi do prekida blokade procesa dijaloga Beograda i Prištine, smatra predsednik PDS-a Nenad Rašić.
  • 24.02.2020
Uzurpirana imovina, bezbednosna i ekonomska situacija u povratničkim sredinama, glavni su razlozi što je proces povratka na Kosovu u stagnaciji, zaključili su ministar Dalibor Jevtić i šef misije Oebsa Jan Bratu.
  • 24.02.2020
Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas u Londonu da je planirano da do kraja godine otpočne izgradnja auto - puta mira Niš-Priština-Tirana-Drač, koji će EBRD najverovatnije finansirati.
  • 24.02.2020