Vesti
Politika

Haradinaj kandidat za premijera

Lideri kolacije DSK-ABK-IK nominovali su Ramuša Haradinaja za kandidata za kosovskog premijera.
Haradinaj kandidat za premijera
Ramuš Haradinaj (Foto Telegraf.rs)

Oni su najstarijoj poslanici u kosovskom parlamentu Fljori Brovini poručili da što hitnije sazove zasedanje skupštine i time uvaži volju većine u tom telu.

Na današnjem sastanku u Prištini lideri koalicije DSK-ABK-IK su razmotrili i postupke koje bi preduzeli u slučaju da Brovina ne ispoštuje njihov zahtev.

"To je naše pravo i mi ćemo sazvati sednicu ako gospođa Brovina ne bude obavila taj zadatak", rekao je Ramuš Haradinaj, kritikujući Hašima Tačija i njegovu DPK, koji, kako je rekao, izjavama samo žele da dobjiu na vremenu i da izazovu konfuziju.

Istovremeno lider Inicijative za Kosovo Fatmir Ljimaj apelovao je na Fljoru Brovinu "da deluje što hitnije, da zakaže sednicu i time uvaži volju većine u kosovskoj skupštini".Ostale vesti

Novi ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da Izrael tehnički još nije priznao Kosovo.
  • 27.09.2020
Vučić o dijalogu: Za tango je potrebno dvoje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna za razgovore sa Prištinom, za teška rešenja, ali i dodao da je za "tango potrebno dvoje".
  • 26.09.2020
Lajčak: Odlaže se sastanak delegacija Beograda i Prištine u Briselu
Sastanak pregovaračkih delegacija Beograda i Prištine, koji je trebalo da bude održan u ponedeljak, odložen je, saopštio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 25.09.2020
Grenel: Obe strane za jezero Tramp
Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
  • 25.09.2020
Povodom najave da će se sledeće nedelje u Briselu održati samo tehnička runda razgovora Beograda i Prištine uz izostavljnje pitanja Zajednice srpskih opština sa agende, u Briselu kažu da su "datumi i agenda" isključivo u rukama dve strane koje pregovaraju.
  • 25.09.2020
Skupština Kosova danas održava dve plenarne sednice
Na prvoj sednici, u 10 časova, po treći put će se glasati Nacrt zakona o ekonomskom oporavku u načelu, koji na poslednja dva zasedanja nije uspeo da dobije potrebne glasove.
  • 25.09.2020