Vesti
Politika

"Haradinaj i ostali odgovaraće kad-tad za zločine"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, izjavio je da ratni zločini ne zasteravaju i da će Ramuš Haradinaj i ostali odgovorni za njih kad-tad odgovarati.
Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

"Prethodna dva ili tri puta sa tom stvari su se poigrali samo da se pokaže da ima procesa protiv Albanaca, a na kraju niko ne bude osuđen. Ne zaboravite da je taj sud osnovan kao sud nepriznate države Kosovo, koji je samo fizički izmešten u Holandiju", kazao je Đurić tokom gostovanja na RTS.

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj vratio se u četvrtak uveče iz Haga.

"Premalo govorimo o svemu tome, ono što ljudi treba da znaju jeste da se Ramuš Haradinaj i ostali teroristi nalaze na međunarodnim poternicama upravo zahvaljujući delovanju Srbije. Zbog toga ih privode širom sveta kada države odluče da se ozbiljno tome posvete", rekao je Đurić.

Đurić je kazao da su Srbi na Kosovu dobili mudar savet da se drže po strani dok traje "obračun političkih predstavnika Albanaca" i da je potrebno da se svi posvete poboljšanju života kroz 149 projekata podrške u okviru plana predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije.

"Političke razmirice nisu nešto šta mi možemo da rešimo, osim da sebi nanesemo štetu time što ćemo dodatno podjariti jednu šovinističku mržnju", kazao je Đurić i dodao da je na Kosovu na delu "višegodišnja antisrpska histerija".

On je istkao da najviši predsetavnici Evropske unije sugerišu da Priština treba da ukine takse, a da je i poruka Srbije ista.Ostale vesti

Dačić i Godfri razočarani merama Prištine
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić preneo je ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Entoniju Godfriju, razočaranost poslednjim potezima Prištine u vezi s uvozom srpske robe i uslovima koje s tim u vezi postavljaju - tzv. uvođenjem recipročnih mera, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
  • 01.06.2020
Tači pozvao Hotija da formira novu vladu u najkraćem roku
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je Ustavni sud Kosova danas objavio u potpunosti odluku o ustavnosti njegovog dekreta i pozvao funkcionera DSK Avdulaha Hotija da formira novu Vladu.
  • 01.06.2020
DSK predao zahtev skupštini za sednicu o izboru vlade
Demokratski savez Kosova podneo je kosovskoj skupštini zahtev za održavanje sednice na kojoj se očekuje izbor novog sastava kosovske vlade sa Avdulahom Hotijem na čelu.
  • 01.06.2020
Najavljeno uklanjanje robe
Nakon što je Vlada Kosova donela odluku o uvođenju "reciprociteta" za robu srpskih proizvođača koja nema oznaku "Republika Kosovo", ministarka ekonomije, zapošljavanja, trgovine, industrije, preduzetništva i strateških investicija na Kosovu Rozeta Hajdari, naložila je uklanjanje takve robe sa tržišta.
  • 01.06.2020
Hoće li biti omogućeno glasanje na Kosovu 21. juna?
Iako je Republička izborna komisija (RIK) predvidela glasanje za parlamentarne izbore u Srbiji 21. juna na 90 biračkih mesta na Kosovu, još uvek je neizvesno hoće li se ti izbori sprovesti.
  • 01.06.2020
Od danas se otvaraju prelazi

Na Kosovu od danas nastupa treća faza olakšavajućih mera uvedenih nakon pojave korona virusa.

  • 01.06.2020