Haradinaj: Dijalog je blokirao Beograd, nismo ga mi blokirali

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da dijalog o normalizaciji odnosa ne blokira Kosovo, već Srbija.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ramuš Haradinaj (Foto Kim)

Na konferenciji za medije posle sednice Vlade, Haradinaj je rekao da nikada nije tražio garancije šta će se dogoditi u dijalogu već da je tražio ugovor.

"Nisam tražio garancije. Govorio sam o ugovoru. Verujem Americi i kada oni nešto kažu znam da je tako. Medjutim, zbog mnogo razloga mi zahtevamo ugovor sa elementima koje ima, uključujući i privredu i slobodnu trgovinu. To je ono što tražimo. Veće garancije od priznanja Amerike ne možemo da tražimo", kazao je kosovski premijer.

Haradinaj je kazao da kada su u pitanju odnosi sa Srbijom interesuju ih elementi ugovora.

"Ja verujem Amerikancima i kada oni kažu ovo je formula, ja im verujem. Mi tražimo ugovor da bismo znali kuda ide dijalog. Dijalog je blokirao Beograd, jer kažu da nema dijaloga bez ukidanja takse. Nismo ga mi blokirali. Mi smo bili u dijalogu znajući da smo žrtve i imamo na hiljade nestalih i žrtava", rekao je Haradinaj.

"Treba da znamo zašto idemo u dijalog", kazao je Haradinaj i dodao da je pritisak da Kosovo ukine takse "pritisak na žrtvu".

Rekao je da sa predsednikom i predsednikom parlamenta ima različita mišljenja o nekim pitanjima, ali da se slažu kada je u pitanju platforma za dijalog.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane