Vesti
Politika

Haradinaj: Debata o demarkaciji neće dati rezultat

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da će sutra učestvovati u debati o demarkaciji sa Crnom Gorom ali da ne očekuje da će ona dati bilo kakav rezultat, objavio je Kosovapres.
Haradinaj: Debata o demarkaciji neće dati rezultat
Ramuš Haradinaj (Foto ABK)

“Debata o demarkaciji granica će biti prilika da se čuju zaključci eksperata. Ja ću učestvovati, ali ne očekujem nikakve rezultate”, rekao je Haradinaj.

On je najavio da će se ABK vratiti u kosovsku Skupštinu kako bi se usprotivila sporazumu o demarkaciji sa Crnom Gorom.

“Vratićemo se u Skupštinu da se usprotivimo sporazumu, možda ne istim metodima kao do sada, ali ćemo biti ujedinjeni u pokušaju da rešimo ovo pitanje” rekao je Haradinaj, napominjući da ima još poslanika, pa i onih iz vladajuće stranke, koji će se usprotiviti tom sporazumu, prenosi Kosovapres.

On je dodao da ovo pitanje ne treba povezivati sa viznom liberalizacijom.Ostale vesti

Rašić: Nadam se da će Apelacioni sud odbaciti odluku o pritvoru
Predsednik PDS-a Nenad Rašić, čiji je sin jedan od povređenih u tuči u Lapljem Selu, rekao je u intervjuu za RTV Kim da se nada da će Apelacioni sud odbaciti odluku o pritvoru sedmorici mladića i da će oni biti oslobođeni.
  • 25.02.2021
“Sporazum”: Kako do nove Vlade, ko i s kim
Za Pokret Samoopredeljenje, koji je još uvek nezvanični, ali ubedljivi pobednik vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu, nisu glasali samo članovi te stranke, nego i mnogi drugi građani koji su bili nezadovoljni radom prethodnih vlasti. U znak revolta dali su svoj glas Aljbinu Kurtiju, izjavio je u emisiji "Sporazum" novinar Idro Seferi i dodao da nema reči o nekakvom izbornom iznenađenju.
  • 25.02.2021
CIK: Ponovno brojanje glasova na još 58 biračkih mesta
Centralna izborna komisija donela je preporuku o ponovnom prebrojavanju glasova na još 58 biračkih mesta, prenosi Koha.
  • 25.02.2021
Odbornici traže veće angažovanje u sprečavanju sukoba između učenika

Tuča učenika i studenata u Lapljem Selu i njihovo pritvaranje bile su teme i današnje sednice Skupštine Opštine Gračanica. Jedan od odbornika zatražio je veće prisustvo policije na mestima gde đaci čekaju autobus nakon zavšene nastave.

  • 25.02.2021
Mustafa ne podnosi ostavku
Vršilac dužnosti ministra poljoprivrede Besian Mustafa rekao je da nema razloga da podnese ostavku nakon hapšenja 12 službenika njegovog odeljenja zbog zloupotrebe subvencija, službenih dužnosti, te primanja i davanja mita.
  • 25.02.2021
Na sednici Predsedništva SNS-a, razgovaralo se o stanju na Kosovu posle održanih parlamentarnih izbora i u tom kontekstu razmatrana je i poseta specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka koji bi u Srbiju trebalo da doputuje sledeće nedelje, naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 23.02.2021