Vesti
Politika

Haradinaj: Debata o demarkaciji neće dati rezultat

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da će sutra učestvovati u debati o demarkaciji sa Crnom Gorom ali da ne očekuje da će ona dati bilo kakav rezultat, objavio je Kosovapres.
Haradinaj: Debata o demarkaciji neće dati rezultat
Ramuš Haradinaj (Foto ABK)

“Debata o demarkaciji granica će biti prilika da se čuju zaključci eksperata. Ja ću učestvovati, ali ne očekujem nikakve rezultate”, rekao je Haradinaj.

On je najavio da će se ABK vratiti u kosovsku Skupštinu kako bi se usprotivila sporazumu o demarkaciji sa Crnom Gorom.

“Vratićemo se u Skupštinu da se usprotivimo sporazumu, možda ne istim metodima kao do sada, ali ćemo biti ujedinjeni u pokušaju da rešimo ovo pitanje” rekao je Haradinaj, napominjući da ima još poslanika, pa i onih iz vladajuće stranke, koji će se usprotiviti tom sporazumu, prenosi Kosovapres.

On je dodao da ovo pitanje ne treba povezivati sa viznom liberalizacijom.Ostale vesti

Vejvoda: Brisel će insistirati na ispunjavanju dogovora o ZSO
Stalni član Bečkog instituta društvenih nauka i direktor "Jurops Fjučr Pridžekt" Ivan Vejvoda ocenio je da će Evropska unija (EU) insistirati na ispunjavanju dogovora Beograda i Prištine iz aprila 2013, prenosi Beta.
  • 08.08.2020
Prekinuta sednica, DSK traži izmene nacrta zakona o OVK
U kosovskoj skupštini prekinuta je rasprava o nacrtu zakona o zaštiti vrednosti bivše Oslobodilačke vojske Kosova, kojim se "svaki javni zvaničnik i građanin Kosova obavezuje da poštuje i štiti ratne vrednosti utvrđene i štiti imidž OVK". Rasprava će biti nastavljena u četvrtak, sledeće nedelje.
  • 08.08.2020
Usvojen nacrt zakona o suzbijanju pandemije koronavirusa

Poslanici kosovske Skupštine izglasali su danas nacrt zakona o sprečavanju i suzbijanju pandemije Kovida-19.

  • 07.08.2020
Ako bude usvojen u svom trenutnom formatu, Zakon o vrednostima OVK će potkopati lokalne i međunarodne napore da dodatno jača poštovanje osnovnih prava na Кosovu, poruka je EU na najavljeno usvajanje ovog zakona u kosovskoj Skupštini.
  • 07.08.2020
„Postoji mogućnost obaranja vlade“
Poslanik Pokreta Samoopredeljenje, Redžep Seljimi, izjavio je da je ta stranka počela sa prikupljanjem potpisa za predlog izglasavanja nepoverenja Hotijevoj vladi,  te da imaju dovoljan broj glasova. Analitičari veruju da je obaranje vlade moguće.
  • 07.08.2020
Vučić o dijalogu: Hoćemo suštinske razgovore koji rešavaju probleme
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći o dijalogu sa Prištinom, rekao da je Beograd želi da razgovori budu suštinski, a ne formalni i da oni rešavaju probleme.
  • 07.08.2020