Vesti
Politika

Haradinaj: Članstvo u NATO-u državni cilj Kosova

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj danas je ocenio da jačanje odnosa, pojačano prisustvo u Briselu, strateška komunikacija i uključivanje Kosova u partnerske programe, predstavljaju početak puta Kosova u NATO.
Haradinaj: Članstvo u NATO-u državni cilj Kosova
Ramuš Haradinaj (Foto arhiva Kim)

"Članstvo u NATO je cilj države i građana Kosova. Zajedno sa demokratskim zemljama podržavamo regionalni mir, bezbednost i regionalnu stabilnost. Kosovo je institucionalizovalo svoju težnju za članstvom u Severnoatlantskom paktu, funkcionalizujući Međuministarsku komisiju za članstvo i integraciju u NATO", napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Iz kosovske vlade je saopšteno da je danas održan prvi sastanak Međuministarskog komiteta za integraciju i učlanjenje u NATO na kojem je učestvovao i premijer Haradinaj.

On je na sastanku rekao da prethodne pripreme Kosova za proces integracije i učlanjenja u NATO mogu biti korisne i u fazi formalizacije ovog procesa u budućnosti.Ostale vesti

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa, izjavio je nakon sastanka s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, da njegova stranka procenjuje da nije vreme za nove izbore.
  • 01.04.2020
„Takse više štete nanele Kosovu nego Srbiji“
Bivši predsednik Privredne komore Kosova Safet Grdžaliju je u telefonskoj izjavi za RTV Kim kazao da nikada nije bilo potrebe ze uvođenjem takse na robu iz Srbije i BiH, „jer ni u ekonomskom, a ni u političkom smislu ništa nije postignuto time“.
  • 01.04.2020
Kurti: Treba ići na nove izbore
Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti izjavio je danas, da je kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju poručio tokom sasanka da mora odredi datum novih izbora.
  • 01.04.2020
Odluka o ukidanju takse pozitivna, reciprocitet nejasan
Odluka kosovske vlade da taksu na uvoz robe iz Srbije zameni recipročnim merama je pozitivna stvar slažu se profesor Ustavnog prava u Prištini Riza Smaka i politički analitičar Ramuš Tahiri. Međutim, reciprocitet ostaje nejasan, smatra Predsednik PDS-a Nenad Rašić.
  • 01.04.2020
Kurti sutra ipak ide na sastanak sa Tačijem
Lider Pokreta Samoopredjeljenje i premijer u ostavci Aljbin Kurti potvrdio je za KTV da će se sutra sastati sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem.
  • 31.03.2020
Kurti: Ukidamo taksu, uspostavljamo reciprocitet
Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti najavio je da će od ponoći taksa na srpske proizvode biti potpuno ukinuta i zamenjena reciprocitetom.
  • 31.03.2020