Vesti
Politika

Haradinaj: Članstvo u NATO-u državni cilj Kosova

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj danas je ocenio da jačanje odnosa, pojačano prisustvo u Briselu, strateška komunikacija i uključivanje Kosova u partnerske programe, predstavljaju početak puta Kosova u NATO.
Haradinaj: Članstvo u NATO-u državni cilj Kosova
Ramuš Haradinaj (Foto arhiva Kim)

"Članstvo u NATO je cilj države i građana Kosova. Zajedno sa demokratskim zemljama podržavamo regionalni mir, bezbednost i regionalnu stabilnost. Kosovo je institucionalizovalo svoju težnju za članstvom u Severnoatlantskom paktu, funkcionalizujući Međuministarsku komisiju za članstvo i integraciju u NATO", napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Iz kosovske vlade je saopšteno da je danas održan prvi sastanak Međuministarskog komiteta za integraciju i učlanjenje u NATO na kojem je učestvovao i premijer Haradinaj.

On je na sastanku rekao da prethodne pripreme Kosova za proces integracije i učlanjenja u NATO mogu biti korisne i u fazi formalizacije ovog procesa u budućnosti.Ostale vesti

Lajčak stigao na Kosovo

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak doputovao je na Kosovo, čime je započeo posetu Zapadnom Balkanu, a u toku ove nedelje posetiće Beograd i Podgoricu.

  • 01.03.2021
Gogić: Glasovi za “UZAH” i Romsku inicijativu su najverovantije glasovi za Srpsku
Analitičari Fadilj Ljepaja i  Ognjen Gogić, različito ocenjuju to što je Građanska inicijativa “Ujedinjena zajednica - Adrijana Hodžić”, osvojila nekoliko hiljada glasova u većinski srpskim opštinama. U specijalnoj emisiji posvećenoj rezultatima poslednjih parlamentarnih izbora Gogić je kazao da to može biti štetno po srpsku zajednicu, dok Ljepaja smatra da je glasanje za pripadnike različitih zajednica potpuno legalno i legitimno.
  • 01.03.2021
Lajčak: U Beograd ne dolazim sa ultimatumom
Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak, u ekskluzivnom intervjuu za Tanjug, poručuje da u Beograd ne dolazi sa "ultimatumom", da u Beogradu ne bi trebalo da strahuju zbog obnovljene saradnje EU i SAD na rešavanju kosovskog pitanja i da je ubeđen da postoji prostor u kome bi Beograd i Priština mogli da se dogovore o međusobnim odnosima.
  • 01.03.2021
CIK: Prebrojavanje uslovnih glasova, vodi Samoopredeljenje
Centar za brojanje i rezultate prebrojao je do sada oko 5.000 uslovnih glasova, nakon vanrednih parlamentarnih izbora koji su na Kosovu održani 14. febraura.
  • 01.03.2021
U Prištinu stiže Lajčak
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak počinje danas trodnevnu posetu Kosovu.
  • 01.03.2021
Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021