Vesti
Politika

Haradinaj: Bezbednosna situacija na Kosovu stabilna

Vršilac dužnosti kosovskog premijera Ramuš Haradinaj, ocenio je danas, nakon sastanka sa novoimenovanim komandantom Kfora Mikeleom Risijem, da je bezbednosna situacija na Kosovu stabilna.
Haradinaj: Bezbednosna situacija na Kosovu stabilna
Ramuš Hradinaj sa komadantom Kfora Mikeleom Risijem (Foto Facebook, Ramuš Haradinaj)

Kako je saopšteno iz Haradinajevog kabineta odlazeći premijer je čestitao komandantu Kfora, na preuzimanju funkcije, zahvalivši na kontinuiranoj podršci koju je Kfor pružao i nastavlja da pruža građanima Kosova u očuvanju bezbednosti, mira i stabilnosti.

“Pored toga, premijer Haradinaj izrazio je zahvalnost na podršci koju je Kfor pružio uspostavljanju i unapređenju Kosovskih bezbednosnih snaga. Na ovom sastanku, premijer Haradinaj upoznao je komandanta Kfora, sa opštim procesima u zemlji, sa posebnim naglaskom na bezbednost, ocenjujući da je situacija u zemlji mirna i stabilna”, navodi se u saopštenju.

Novi komandant Kfora, general-major Mikele Risi zahvalio je Haradinaju na prijemu, obećavši stalnu posvećenost Kfora u pravcu održavanja mira, sigurnosti i stabilnosti na Kosovu.

 Ostale vesti

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić na "kraju mora da razgovara sa Kosovom" i da "nema šanse da pregovara sa Zapadom o Albancima".
  • 03.07.2020
Zajednička sednica kosovske i albanske vlade u septembru
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da se sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem dogovorio da u drugoj polovini septembra bude održana zajednička sednica dveju vlada i da održe skup predstavnika opština sa Kosova i iz Albanije.
  • 03.07.2020
“Pomirenje Beograda i Prištine na dohvat ruke”
Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri ocenio je da je "uspostavljanje stabilnije ekonomske saradnje Srbije i Kosova ostvariv cilj koji bi brzo doneo konkretne rezultate" i da nema razloga za odlaganja.
  • 03.07.2020
Vejvoda: EU se razbudila po pitanju Kosova
Visoki saradnik Instituta za društvene nauke u Beču Ivan Vejvoda izjavio je u intervjuu za Glas Amerike da odlazak kosovskog predsednika Hašima Tačija iz dijaloga sa Beogradom "neće biti prepreka za njegov nastavak".
  • 03.07.2020
Hoti će tražiti da deo luke Drač bude kosovski
Premijer Kosova Avdulah Hoti stigao je sinoć u Tiranu na zvanični sastanak koji će tokom današnjeg dana biti održan sa najvišim liderima Albanije.
  • 03.07.2020
Vučić: O Kosovu pregovaramo sa Zapadom, ne sa Albancima
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Beograd o Kosovu de fakto pregovara sa Zapadom, a ne sa Albancima, kao i da srpska strana u eventualom nastavku dijaloga sa Prištinom izlazi sa istom platformom kao i ranije, ali i da sada ne vidi nikakvo rešenje.
  • 02.07.2020