Vesti
Politika

Hajdari: Imamo dovoljno rezervi pšenice i brašna

Kosovska ministarka trgovine Rozeta Hajdari izjavila je da Kosovo ima rezerve pšenice i brašna i drugih osnovnih proizvoda za naredna tri do šest meseci.
Hajdari: Imamo dovoljno rezervi pšenice i brašna
Rozeta Hajdari (Foto Kosova Press)

Hajdari je kazala da su od prošle godine počeli da kupuju osnovne proizvode za potrebe državnih rezervi.

„Stvaranje rezervi smatramo dostignućem u skladu sa regionalnom praksom. Glavna svrha je uspostavljanje državnih baza dobara. S obzirom na nezadovoljavajući nivo rezervi, smatram da je naša država dostigla iznos državnih rezervi, otkupili smo pšenicu, ulje i drugo. Naše stanovništvo ne treba da brine”, navela je ona i dodala da imaju stabilne zalihe robe. 

"Ako postoji potreba za dodatnim rezervama, imamo prijateljske zemlje. Državne rezerve se koriste kada je ratno stanje ili postoji opasnost od rata, u slučaju velikih katastrofa“, navela je Hajdari.

Ministar finansija Hekuran Murati, rekao je da nema razloga za paniku i dodao da je za državne rezerve pre nekoliko dana izdvojeno dodatnih 10 miliona evra.

U medjuvremenu Vlada Kosova je na elektronskoj sednici prihvatila zahtev ministarstva trgovine da se kupovine za potrebe državnih rezervi isključe iz obaveze vođenja procedura u skladu sa procedurama nabavki utvrđene zakonom.Ostale vesti

Vučić s Bocan Harčenkom: Kurti organizuje etničko čišćenje na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan Harčenkom, s kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu.

  • 25.09.2023
SSP: Zbog nesposobnosti SNS-a Srbi na Kosovu prepušteni teroru
Stranka slobode i pravde (SSP) je ocenila da su zbog nesposobnosti kadrova Srpske napredne stranke (SNS) i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Srbi na Kosovu "prepušteni na milost i nemilost suludom režimu premijera Kosova Aljbina Kurtija, koji nad njima sprovodi otvoreni teror".
  • 25.09.2023
Radosavljević: Opština Leposavić još uvek nije u potpunosti funkcionalna

Direktor odeljenja za sport, kulturu i omladinu u opštini Leposavić Nenad Radosavljević rekao je u emisiji Slobodno srpski da u ovoj lokalnoj samoupravi zaposleno oko 30 Srba, koji redovno odlaze na svoja radna mesta. Međutim, zbog kako je naveo određenih problema, opština još uvek nije u potpunosti funkcionalna.

  • 25.09.2023
Dačić: Zašto kosovska policija nije prepustila KFOR-u da rešava situaciju?
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas, povodom sukoba na severu Kosovu u blizini manastira Banjska u kojem je poginulo i ranjeno više osoba, da je najvažnije pitanje ’’šta će tamo kosovska policija, po kom to pravu i po kom dokumentu’’.
  • 25.09.2023
Lajčak: Neophodni preventivna diplomatija i dijalog
Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograd-Priština i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak smatra da su sukobi u Banjskoj pokazali da su neophodni preventivna diplomatija i navodi da će se on lično u narednim danima u potpunosti fokusirati na pronalaženje načina da se krene napred.
  • 25.09.2023
Kapčan: Napad nije bio spontan
To očigledno nije bio spontani napad, kaže za Radio Slobodna Evropa Čarls Kapčan, profesor Unvierziteta Džordžtaun i nekadašnji direktor za evropska pitanja u američkom Nacionalnom savetu za bezbednost u administracijama Bila Klintona i Baraka Obame.
  • 25.09.2023