Vesti
Politika

Hadžiu: DSK je dobio novu ponudu, ako je odbije slede izbori

Potpredsednica Pokreta Samoopredeljenje Aljbuljena Hadžiu izjavila je da su vanredni izbori jedina opcija ukoliko koalicija sa DSK ne bude napravljena i naglasila da je pred DSK sada nova ponuda odbivši da iznese više detalja o njoj, prenosi Gazeta ekspres.
Hadžiu: DSK je dobio novu ponudu, ako je odbije slede izbori
Aljbuljena Hadžiju (Foto aktuelno.net)

„DSK nikada nije potvrdio da im pripada i mesto predsednika parlamenta, naprotiv, rekli smo da zbog saradnje možemo razgovarati o tome da ta pozicija bude predložena iz redova DSK-a. Ali, DSK je želeo i mesto predsednika Skupštine i predsednika i tako smo dospeli u ovu situaciju”, pojasnila je funkcionerka PS.

Dodala je da se sve promenilo zbog insistiranja DSK-a za mesto predsednika zbog čega je izostao dogovor sa PS.

“Predložili smo predsednika parlamenta, ali da nisu glasali, on ne bi bio izabran. Postupili smo u skladu sa zahtevima koje su izneli. Oni na sastancima nisu pridavali značaj mestu predsednika skupštine, ali nakon što je on izabran to je postalo problem. Odluka 75 poslanika je nepovratna. Ako bi prihvatili našu ponudu, sve bi bilo lakše ”, rekla je Hadžiu.

Potrpedsednica PS je potvrdila da su iz te stranke poslali novu ponudu za DSK, odbivši da je prokomentariše.

Kaže da bi nakon ponude DSK trebalo da se sazove Glavni odbor koji bi razmotrio ponudu, a zatim pozove lidera PS-a na sastanak, koji bi, kako ocenjuje, trebalo da bude održan čim pre.Ostale vesti

Kosnet: Kandidati za poslanike da poštuju odluke pravosuđa
Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet pozvao je sve kandidate za poslanike Skupštine Kosova koji nisu sertifikovani od strane Centralne izborne komisije da poštuju odluke pravosuđa. U intervjuu za televiziju Kanal 10, Kosnet je rekao da postoji pravni postupak za žalbe na ove odluke.
  • 21.01.2021
Milion evra za nadoknadu štete od poplava
Tehnička Vlada Kosova izdvojila je milion evra za nadoknadu štete nastale na stambenim zgradama kao rezultat poplava koje su zahvatile Kosovo u prvoj nedelji januara.
  • 21.01.2021
EK se oglasila povodom izjave Ramuša Haradinaja
Iz Evropske komisije su povodom poziva Ramuša Haradinaja na stvaranje "velike Albanije" za Tanjug poručili da politički lideri u regionu moraju da promovišu dobrosusedske odnose i da se pridržavaju evropskih vrednost.i
  • 21.01.2021
Kurti: Ne povlačim se sa liste kandidata za poslanike
Predsedavajući pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da lista kandidata za poslanike te stranke za izbore ostaje onakva kao što je i predata, sa njim na čelu.
  • 21.01.2021
Džo Bajden položio zakletvu za predsednika SAD

Polaganjem zakletve Džozef Bajden je zvanično postao 46. predsednik SAD.

  • 20.01.2021
Kurti: Nije mi poznata odluka CIK-a
Predsednik Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da nije dobio obaveštenje iz Centralne izborne komisije da neće moći da se kandiduje na narednim parlamentarnim izborima na Kosovu, zakazanim za 14. februar.
  • 20.01.2021