Hadžiu: DSK je dobio novu ponudu, ako je odbije slede izbori

Potpredsednica Pokreta Samoopredeljenje Aljbuljena Hadžiu izjavila je da su vanredni izbori jedina opcija ukoliko koalicija sa DSK ne bude napravljena i naglasila da je pred DSK sada nova ponuda odbivši da iznese više detalja o njoj, prenosi Gazeta ekspres.

Podeli ovaj članak sa:
 • Aljbuljena Hadžiju (Foto aktuelno.net)

„DSK nikada nije potvrdio da im pripada i mesto predsednika parlamenta, naprotiv, rekli smo da zbog saradnje možemo razgovarati o tome da ta pozicija bude predložena iz redova DSK-a. Ali, DSK je želeo i mesto predsednika Skupštine i predsednika i tako smo dospeli u ovu situaciju”, pojasnila je funkcionerka PS.

Dodala je da se sve promenilo zbog insistiranja DSK-a za mesto predsednika zbog čega je izostao dogovor sa PS.

“Predložili smo predsednika parlamenta, ali da nisu glasali, on ne bi bio izabran. Postupili smo u skladu sa zahtevima koje su izneli. Oni na sastancima nisu pridavali značaj mestu predsednika skupštine, ali nakon što je on izabran to je postalo problem. Odluka 75 poslanika je nepovratna. Ako bi prihvatili našu ponudu, sve bi bilo lakše ”, rekla je Hadžiu.

Potrpedsednica PS je potvrdila da su iz te stranke poslali novu ponudu za DSK, odbivši da je prokomentariše.

Kaže da bi nakon ponude DSK trebalo da se sazove Glavni odbor koji bi razmotrio ponudu, a zatim pozove lidera PS-a na sastanak, koji bi, kako ocenjuje, trebalo da bude održan čim pre.

Ostale vesti

 • U Berlinu danas o železnici, Đurić predvodi delegaciju Srbije

  U Berlinu danas o železnici, Đurić predvodi delegaciju Srbije

  Na osnovu dogovora specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, danas će se u Berlinu razgovarati o obnovi železničkog putničkog i kargo saobraćaja između centralnog Kosova i juga centralne Srbije, koji je u prekidu duže od dve decenije, a delegaciju Srbije će, kako saznaje Tanjug, predvoditi Marko Ðurić.

 • "Kfor ostaje dok god je potreban"

  Direktor za bezbednosnu politiku i partnerstvo u sektoru za politička pitanja NATO-a Džejms Meki u intervjuu za Danas rekao je da je misija Kfora na Kosovu spremna i sposobna da sprovodi svoj mandat dok god je to potrebno, ali da se dugoročno rešenje može postići samo dijalogom Beograda i Prištine.

 • Đurić: Važno je da ne odbacujemo dijalog

  Đurić: Važno je da ne odbacujemo dijalog

  Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da Srbija pozdravlja američki predlog za boljom ekonomskom saradnjom Beograda i Prištine, ali da to ne znači da kao preduslov prihvata priznanje nezavisnosti. Važno je, ističe, da ne odbacujemo dijalog i da smo spremni za pregovore, pod uslovom da to želi i albanska strana.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane