Vesti
Politika

Hadžiu: DSK je dobio novu ponudu, ako je odbije slede izbori

Potpredsednica Pokreta Samoopredeljenje Aljbuljena Hadžiu izjavila je da su vanredni izbori jedina opcija ukoliko koalicija sa DSK ne bude napravljena i naglasila da je pred DSK sada nova ponuda odbivši da iznese više detalja o njoj, prenosi Gazeta ekspres.
Hadžiu: DSK je dobio novu ponudu, ako je odbije slede izbori
Aljbuljena Hadžiju (Foto aktuelno.net)

„DSK nikada nije potvrdio da im pripada i mesto predsednika parlamenta, naprotiv, rekli smo da zbog saradnje možemo razgovarati o tome da ta pozicija bude predložena iz redova DSK-a. Ali, DSK je želeo i mesto predsednika Skupštine i predsednika i tako smo dospeli u ovu situaciju”, pojasnila je funkcionerka PS.

Dodala je da se sve promenilo zbog insistiranja DSK-a za mesto predsednika zbog čega je izostao dogovor sa PS.

“Predložili smo predsednika parlamenta, ali da nisu glasali, on ne bi bio izabran. Postupili smo u skladu sa zahtevima koje su izneli. Oni na sastancima nisu pridavali značaj mestu predsednika skupštine, ali nakon što je on izabran to je postalo problem. Odluka 75 poslanika je nepovratna. Ako bi prihvatili našu ponudu, sve bi bilo lakše ”, rekla je Hadžiu.

Potrpedsednica PS je potvrdila da su iz te stranke poslali novu ponudu za DSK, odbivši da je prokomentariše.

Kaže da bi nakon ponude DSK trebalo da se sazove Glavni odbor koji bi razmotrio ponudu, a zatim pozove lidera PS-a na sastanak, koji bi, kako ocenjuje, trebalo da bude održan čim pre.Ostale vesti

Stubla: Vojska Srbije ušla na teritoriju Kosova

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore u vladi Kosova Meljiza Haradinaj-Stubla izjavila je da se ulazak pripadnika Vojske Srbije i Žandarmerije 7. avgusta u selo Karačevo predstavlja kao sinhronizovana patrola, ali da je reč o zajedničkoj patroli KFOR-a i Vojske Srbije, za šta prema njenom mišljenju, niko nema mandat ili ovlašćenje.

  • 10.08.2020
Hadžiju: PS potrebno još 9 potpisa za zahtev za obaranje vlade

Pokret Samoopredeljenje najavio je u četvrtak da počinje sa prikupljanjem potpisa za podnošenje zahteva za izglasavanje nepoverenja vladi Avdulaha Hotija. Za sada imaju 31 od 40 potrebnih potpisa poslanika, što je ujedno i broj poslanika ovog pokreta u poslaničkoj grupi.

  • 09.08.2020
Avdulah Hoti:

Premijer Kosova Avdulah Hoti poručio je povodom patroliranja Vojske Srbije kod Kosovske Kamenice zajedno sa Kforom da su granice Kosova sigurne i da nema mesta za paniku.

  • 08.08.2020
Vejvoda: Brisel će insistirati na ispunjavanju dogovora o ZSO
Stalni član Bečkog instituta društvenih nauka i direktor "Jurops Fjučr Pridžekt" Ivan Vejvoda ocenio je da će Evropska unija (EU) insistirati na ispunjavanju dogovora Beograda i Prištine iz aprila 2013, prenosi Beta.
  • 08.08.2020
Prekinuta sednica, DSK traži izmene nacrta zakona o OVK
U kosovskoj skupštini prekinuta je rasprava o nacrtu zakona o zaštiti vrednosti bivše Oslobodilačke vojske Kosova, kojim se "svaki javni zvaničnik i građanin Kosova obavezuje da poštuje i štiti ratne vrednosti utvrđene i štiti imidž OVK". Rasprava će biti nastavljena u četvrtak, sledeće nedelje.
  • 08.08.2020
Usvojen nacrt zakona o suzbijanju pandemije koronavirusa

Poslanici kosovske Skupštine izglasali su danas nacrt zakona o sprečavanju i suzbijanju pandemije Kovida-19.

  • 07.08.2020