Vesti
Politika

Hadžiju: Ovo je politički kraj Tačija

Ministarka pravde Aljbuljena Hadžiju optužila je kosovskog predsednika Hašima Tačija da održava sastanke u ime Kosova, a da za to nema mandat po ustavu koji je usvojila Skupština.
Hadžiju: Ovo je politički kraj Tačija
Aljbuljena Hadžiju (Foto Gazeta ekspres)

"Ovo je politički kraj Tačija, on nije uspeo da upozna predsednika Donalda Trumpa i njegovog portparola ", rekla je ona za T7, prenosi Gazeta.

Hadžiju je istakla da "ni teritorijalna razmena ni Zajednica srpskih opština neće proći", i da "uprkos pregovorima koje Tači sada može dogovoriti imamo vladu koja neće dozvoliti potpisivanje sporazuma na štetu Kosova".

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je sinoć da se u Beloj kući sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, na poziv specijalnog izaslanika za dijalog Ričarda Grenela, koji je bio prisutan i kod savetnika za nacionalnu bezbednost, Roberta O’Brajena.Ostale vesti

Amerika donira više od milion dolara pomoći Kosovu
Ambasador SAD-a na Kosovu najavio je novčanu pomoć Kosovu u borbi protiv koronavirusa. Filip Kosnet je u video poruci kazao da će Amerika pomoći sa 1,1 milion dolara.
  • 30.03.2020
Tači pozvao Kurtija na konsultacije
Predsednik Kosova Hašim Tači je prvo pozvao na konsultacije premijera u ostavci Aljbina Kurtija u sklopu procesa konsultacija sa političkim partijama.
  • 30.03.2020
Engel: SAD doprinele krizi u Prištini
Američki kongresmen i jedan od najuticajnijih albanskih lobista u Vašingtonu Eliot Engel saglasan je da postoji više razloga zbog kojih Priština treba da ukine takse na srpske i proizvode iz BiH, ali smatra da su SAD ekonomskim sankcijama zbog neukidanje te mere doprinele političkoj krizi na Kosovu.
  • 28.03.2020
Promenjena odluka Vlade: Zabrana kretanja od 17 do 6h
Vlada Kosova izmenila je prethodno donetu odluku o zabrani kretanja, pa je od noćas stupila na snagu nova zabrana kretanja za građane i privatne automobile od 17 do 6 časova ujutru.
  • 28.03.2020
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel kaže da pitanje razmene teritorija nikada nije pomenuto u njegovom prisustvu i dodao da za njega lično to nije dobra opcija, prenosi Gazeta ekspres.
  • 28.03.2020
Lajčak specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan
Miroslav Lajčak je potvrđen za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog između Srbije i Kosova te Zapadni Balkan.
  • 27.03.2020