Vesti
Politika

Hadžiju najavila mere protiv srpskih sudija koji bojkotuju rad

Ministarka pravde Aljbuljena Hadžiju rekla je da je bojkot srpskih sudija, zbog presude predsedniku opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću povodom njegovih izjava o Račku, neprihvatljiv i poručila da protiv njih treba preduzeti mere, prenosi Koha.

Hadžiju najavila mere protiv srpskih sudija koji bojkotuju rad
Albulena Hadžiju (Foto Gazeta Express)

Hadžiju je rekla da je pre dolaska na konferenciju za medije obaveštena o bojkotu srpskih sudija i navela da je neprihvatljivo da sudije bojkotuju rad.

Najavila je da će se nakon konferencije sastati sa predsednikom Sudskog saveta Kosova, radi rešavanja tog problema.

"Sudski savet Kosova mora da preduzme mere u vezi sa bojkotom, jer niko od sudija koje plaćaju naši poreski obveznici ne može da bojkotuje rad. Moraju da se preduzmu mere zbog bojkota", rekla je ministarka pravde.Ostale vesti

Kurti: Sledeći sastanak sa Vučićem možda sledeće sedmice, zavisi od EU
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da bi sledeći sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogao biti održan u drugoj sedmici decembra.
  • 05.12.2021
Šib: Naš stav prema Kosovu ostaje nepromenjen
Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je da je potrebno da „sve što je za sada dogovoreno u okviru dijaloga u Briselu mora i da se ‘implementira’“, navodeći da „to važi kako za Zajednicu srpskih opština, tako i za pitanje energetike“.
  • 05.12.2021
Pokret vera, nada, ljubav blokirao prelaz Merdare

Oko 50 članova Pokreta vera, nada, ljubav blokiralo je danas u podne administrativni prelaz Merdare, javlja Beta.

  • 04.12.2021
Kurti i Eskobar razgovarali o dijalogu sa Srbijom
Premijer Kosova Albin Kurti saopštio je da je imao telefonski razgovor sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijelom Eskobarom, sa kojima je razgovarano o posvećenosti Kosova principijelnom dijalogu sa Srbijom koji vodi ka pravno obavezujućem sporazumu.
  • 04.12.2021
Trajković: Plaćam cenu, ali neću odustati
Nakon što je u avgustu odbačena tužba Milana Radoičića protiv Rade Trajković za povredu ugleda i časti, juče je Drugi Osnovni sud u Beogradu odbacio i tužbu načelnika Uprave BIA za kriminal i terorizam Bojana Dimića. Trajkovićeva je tužena nakon gostovanja u "Utisku nedelje" 2019. godine, gde je govorila o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
  • 03.12.2021
Mustafa: ZSO ne može da se izbegne

Formiranje Zajednice srpskih opština je obaveza Kosova koja ne može da se izbegne, kazao je za KTV bivši kosovski premijer Isa Mustafa.

  • 03.12.2021