Hačinson: Normalizacija bi ublažila i druge probleme

Američka ambasadorka u NATO Kej Bejli Hačinson ocenjuje da bi se postizanjem normalizacije odnosa između Beograda i Prištine ublažili i drugi problemi na obe strane.

Podeli ovaj članak sa:
  • Brisel (Foto arhiva Kim)

"Želimo da Kosovo i Srbija rade zajedno na normalizaciji. Normalizacija bi doprinela i da se ublaže mnoga druga otvorena pitanja koje imaju obe zemlje", kaže Hačinson.

Ambasadorka SAD pri NATO kaže da je želja NATO da se na teritoriji Srbije i Kosova prevaziđu istorijski problemi i da uspostave inkluzivna manjinska prava "sa obe strane granice".

Kada je reč o odnosima NATO sa Kosovskim bezbednosnim snagama posle promene njihovog mandata u vojsku, ambasadorka Kej Bejli Hačinson ocenjuje da će Alijanska nastaviti da radi sa kosovskim vlastima na uspostavljanju vojnne službe koja će biti "uređena na pravi način".

"To podrazumeva uključivanje svih manjinskih grupa, ali i da rast snaga bude zarad dobrobiti i bezbednosti Kosova", zaključila je Hačinson.

Američka ambasadorka Kej Bejli Hačinson nalazi se u Briselu gde se na ministrskom sastanku u sredu i četvrtak očekuje rasprava o daljem angažamnu NATO sa Kosovskim bezbednosnim snagama posle promene njihovog mandata.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane