Gujon: Zbog zabrane, po pravdu idem i u Strazbur

Francuski humanitarac Arno Gujon ovlastio advokata da podnese tužbu Upravnom sudu Kosova na rešenje kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova o zabrani ulaska.

Podeli ovaj članak sa:
  • Arno Gujon (Foto arhiva Kim)

Taj sud prethodno je odbilo žalbu Gujona na odluku donetu 10. septembra, piše Politika.

"Odluka privremenih kosovskih institucija je arbitrarna, bez obrazloženja i roka i kao takva je besmislena. Nadam se da će Upravni sud ukinuti ovu zabranu", kazao je on za taj list.

"Ali ukoliko ne uspemo, žalićemo se i Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu. Neću se smiriti dok ne budem uspeo da ukinem tu sramnu odluku i ponovo pomažem Srbima na Kosovu i Metohiji", rekao je Gujon.

Zadovoljan je, kako kaže, podrškom i pomoći koju je dobio od Kancelarije za Kosovo i Metohiju čim mu je uručena ova zabrana. "Na svakom koraku osećam ogromnu podršku i od naroda i od medija, koji uvažavaju moj humaniratni rad u teškim okolnostima.

Veliku zahvalnost dugujem i Raško-prizrenskoj eparhiji, koja se angažovala oko pomoći preko medjunarodnih institucija na Kosmetu. Ipak, najdraža mi je moralna podrška dece iz enklava koja mi šalju crteže. To mi je najveća satisfakcija", rekao je Gujon.

Gujon, koji je osnivač udruženja "Solidarnost za Kosovo", zbog odluke kosovskog MUP-a ne može da bude u konvoju pomoći za srpske enklave na Kosovu i Metohiji, koje organizuje poslednjih 14 godina.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane