Vesti
Politika

Gujon ponovo zaustavljen prilikom ulaska na KiM

Francuski humanitarac Arno Gujon objavio je da je zaustavljen prilikom ulaska na KiM i da je morao da se vrati prema centralnoj Srbiji.
Gujon ponovo zaustavljen prilikom ulaska na KiM
Arno Gujon(foto kim)

"Ove godine, posle 14 godina od kada vodim svake godine božićni konvoj, morao sam da se vratim prema centralnoj Srbiji", naveo je Arno Gujon na Tviteru.

Gujon je napisao da mu je zbog toga teško.

"Ali srećan sam što će se naša solidarnost nastaviti", napisao je francuski humanitarac.

Takođe je naveo da su volonteri iz Francuske uspeli da uđu na KiM.

"Nisu imali problema ni zadržavanja od strane kosovskih službi. Moći će da počnu sa deljenjem humanitarne pomoći koju smo delom dovezli iz Francuske i delom kupili na licu mesta", napisao je Gujon.

Francuski humanitarac je sinoć zaustavljen na prelazu Jarinje.

Ovo nije prvi put da je Gujonu zabranjen ulazak na KiM. Kosovska policija zadržala ga je u septembru na administrativnom punktu Merdare, uz obrazloženje da nema dozvolu za posetu Kosovu.Ostale vesti

Kurti: Hovenijer me je upozorio da bi situacija na severu mogla  da se pogorša

Nemački novinar Mihael Martens, kaže da mu je kosovski premijer, Aljbin Kurti, rekao da je "pristao na kompromis" u vezi sa krizom oko registarskih tablica nakon što ga je američki ambasador u Prištini upozorio da bi situacija na Severu Kosova "mogla ozbiljno i nepovratno da se pogorša".

  • 26.11.2022
Vučević: Situacija na Kosovu i dalje veoma napeta
Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je situacija na Kosovu "i dalje veoma napeta jer je mnogo otvorenih pitanja" da se nada "da će se odgovori tražiti u formi dijaloga".
  • 26.11.2022
CIK: Počela registracija birača van Kosova za izbore na Severu
Centralna izborna komisija saopštila je da je danas počela registracija građana koji žive van Kosova za vanredne izbore za gradonačelnike u opštinama Severna Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok. Rok za prijavu ističe 30. novembra.
  • 26.11.2022
Kurti u Madridu: Srbija ima teritorijalne aspiracije prema Kosovu
Premijer Kosova Aljbin Kurti tokom svog govora na 26. Kongresu Socijalističke internacionale koji se održava u Madridu u Španiji rekao da je Srbija i dalje autoritarna zemlja sa teritorijalnim aspiracijama prema Kosovu i sa širokim i bliskim vezama sa Kremljom.
  • 26.11.2022
Šest prijava za vanredne izbore za predsednike opština na severu KiM
Za vanredne izbore za predsednike opštine Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić prijavilo se šest političkih subjekata i samostalnih kandidata, saopšteno je iz Centralne izborne komisije u Prištini.
  • 25.11.2022
Zakonske osnove za povratak Srba u kosovske institucije
Direktor Kosovskog instituta za pravosuđe Ehat Miftaraj izjavio je da postupak posle ostavki radnika iz pravosudnog sistema još nije završen i da oni mogu da se vrate na svoja radna mesta, ali da mogu da se suoče i sa disciplinskim merama, uključujući otpuštanje.
  • 25.11.2022