Vesti
Politika

"Greškom ušao na parking ministarstva, nema ničeg sumnjivog"

Policija Kosova saopštila je da nije otvorila slučaj povodom privođenja jedne osobe srpske nacionalnosti koja je vozilom greškom ušla na parking Ministarstva bezbednosnih snaga Kosova.
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

"Slučaj nije otvoren jer nije bilo ničega sumnjivog", izjavili su iz kosovske policije za portal Insajderi.

Portparol ministarstva BSK Ibrahim Šalja je prethodno izjavio da je jedna osoba zaustavljena, jer je ušla na parking ministarstva.

"Jedan građanin srpske nacionalnosti, a ne novinar, po svemu sudeći zbog neinformisanosti, ušao je vozilom na parking Ministarstva BSK. Zbog povećanih mera sigurnosti, pred transformaciju BSK i manifestaciju koja se sutra organizuje, vojna policija je legitimisala osobu i predala je Policiji Kosova, koja nastavlja procedure prema zakonu", kazao je Šalja.

Mediji su nešto ranije preneli da su dve osobe srpske nacionalnosti uhapšene su na parkingu Ministarstva bezbednosnih snaga Kosova u Prištini.Ostale vesti

Stano: Izbore na severu održati u mirnim okolnostima
Evropska unija pozvala je kosovske institucije da pažljivo ispitaju sve faktore kako bi izbori planirani u opštinama na severu Kosova 18. decembra bili održani u mirnim okolnostima.
  • 07.12.2022
Kfor: Pripadnici američke komande slučajno ušli u dvorište vrtića
Pripadnici Regionalne komande Istok iz SAD-a slučajno su svojim vozilima ušli na parking obdaništa u Leposaviću, saopštavaju iz Kfora nakon što su ranije danas pojedini mediji na severu Kosova objavili da su „pripadnici Kfora upali u dvorište vrtića u Leposaviću“.
  • 07.12.2022
NATO: Region značajniji nego ikad
Jugoistočna Evropa je zbog svoje strateške uloge značajnija nego ikada i taj značaj je konačno prepoznala i međunarodna zajednica, izjavio je predsednik Fondacije NATO odbrambenog koledža Alesandro Minuto-Rico.
  • 07.12.2022
Svećlja u blizini ibarskog mosta: Situacija mirna
Posle jučerašnjih dešavanja na severu Kosova, kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja posetio je danas južni deo Mitrovice.
  • 07.12.2022
Vlada Kosova čeka procenu situacije na severu
Portparol Vlade Kosova Perparim Krueziu saopštio je da se čeka procena situacije na severu od strane bezbednosnih organa "za naredne korake" u vezi sa održavanjem izbora.
  • 07.12.2022
Jablanović: Bliži smo odlaganju izbora
"Mislim da smo u ovom trenutku bliži tome da se izbori odlože za neki naredni period u kome će se održati na mirniji i normalniji način, a to će se dogoditi samo ako se steknu uslovi kojima prethodi politički dogovor. Ali, to ne možemo da predvidimo, u Prištini je na vlasti nepredvidljiva garnitura", kazao je za Radio Kim kandidat za gradonačelnika Leposavića Aleksandar Jablanović koji se u ime Partije kosovskih Srba (PKS) kandidaovao za učešće na izborima zakazanim u toj opštini za 18. decembar.
  • 07.12.2022