Vesti
Politika

Grenel odložio sastanak u Beloj kući, uskoro novi termin

Američki izaslanik za dijalog Ričard Grenel rekao je da će uskoro zakazati sastanak predstavka Beograda i Prištine u novom terminu.
Grenel odložio sastanak u Beloj kući, uskoro novi termin
Ričard Grenel (Foto Novosti)

Grenel je na Tviteru odgovorio na objavu premijera privremenih prištinskih institucija Avdulaha Hotija koji je napisao da ne može da prisustvuje sastanku u Beloj kući zakazanom za 27. jun i da mora da se vrati u Prištinu zbog predloga optužnica protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija.

 

 

Hoti je inače predložio da se sastanak „odloži za drugi dan".

"Hvala vam premijeru Hoti. Razumemo vašu odluku i gledaćemo da pronađemo novi termin za sastanak uskoro", napisao je Grenel.

Inače, Evropska unija i dalje planira nastavak dijaloga u julu, a na stranama je da odluče ko će ih predstavljati u razgovorima, izjavio je portparol EU Peter Stano.Ostale vesti

Tri srpska politička subjekta u trci za poslanike u kosovskoj skupštini
U trci za poslanička mesta u kosovskom parlamentu će se naći tri srpska politička subjekta: Srpska lista, Građanska inicijativa "Za slobodu, pravdu i opstanak" i Građanska inicijativa "Srpski demokratski savez".
  • 16.01.2021
rDžava Srbija će se boriti na svaki način da pronađe one koji su počinili ubistvo Olivera Ivanovića, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 16.01.2021
Ističe rok za predaju izbornih lista
Danas je poslednji dan da politički subjekti predaju svoje liste sa imenima kandidata za poslanike, koji će nakon overe moći da se nadmeću za mesta u Skupštini Kosova.
  • 16.01.2021
“Profesionalno ubistvo prepušteno amaterskoj istrazi”
"Ako stvar posmatramo apstraktno, imamo jedno profesionalno ubistvo koje je prepušteno amaterskoj istrazi", kazao je novinar i bivši direktor Radio Beograda Milivoje Mihajlović govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića. Oliverov bratanac, Aleksandar Ivanović, ističe da je u Beogradu mrak kada je istraga u pitanju, "jedino što imamo je postupak koji se vodi u Prištini, a on je poprilično nesrećan".
  • 15.01.2021
Srpska lista predala spisak kandidata za izbore
Predstavnici Srpske predali su kandidaturu za predstojeće vanredne parlamentarne izbore Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini. "Duboko sam uveren, znam, da će Srpska lista i ovoga puta osvojiti svih deset mandata”, poručio je predsednik SL Goran Rakić.
  • 15.01.2021
Stano: Petković bio odgovarajuće najavljen, poštovati dogovor
Portparol EU Peter Stano u izjavi za Tanjug kaže da je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković bio najavljen za posetu Kosovu na "odgovarajući način, u skladu sa modalitetima koje su dogovorile obe strane”, apostrofirajući obavezu poštovanja dogovora postignutog u okvru dijaloga Beograda i Prištine o posetama zvaničnika.
  • 14.01.2021