Vesti
Politika

Grenel odložio sastanak u Beloj kući, uskoro novi termin

Američki izaslanik za dijalog Ričard Grenel rekao je da će uskoro zakazati sastanak predstavka Beograda i Prištine u novom terminu.
Grenel odložio sastanak u Beloj kući, uskoro novi termin
Ričard Grenel (Foto Novosti)

Grenel je na Tviteru odgovorio na objavu premijera privremenih prištinskih institucija Avdulaha Hotija koji je napisao da ne može da prisustvuje sastanku u Beloj kući zakazanom za 27. jun i da mora da se vrati u Prištinu zbog predloga optužnica protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija.

 

 

Hoti je inače predložio da se sastanak „odloži za drugi dan".

"Hvala vam premijeru Hoti. Razumemo vašu odluku i gledaćemo da pronađemo novi termin za sastanak uskoro", napisao je Grenel.

Inače, Evropska unija i dalje planira nastavak dijaloga u julu, a na stranama je da odluče ko će ih predstavljati u razgovorima, izjavio je portparol EU Peter Stano.Ostale vesti

“Pomirenje Beograda i Prištine na dohvat ruke”
Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri ocenio je da je "uspostavljanje stabilnije ekonomske saradnje Srbije i Kosova ostvariv cilj koji bi brzo doneo konkretne rezultate" i da nema razloga za odlaganja.
  • 03.07.2020
Vejvoda: EU se razbudila po pitanju Kosova
Visoki saradnik Instituta za društvene nauke u Beču Ivan Vejvoda izjavio je u intervjuu za Glas Amerike da odlazak kosovskog predsednika Hašima Tačija iz dijaloga sa Beogradom "neće biti prepreka za njegov nastavak".
  • 03.07.2020
Hoti će tražiti da deo luke Drač bude kosovski
Premijer Kosova Avdulah Hoti stigao je sinoć u Tiranu na zvanični sastanak koji će tokom današnjeg dana biti održan sa najvišim liderima Albanije.
  • 03.07.2020
Vučić: O Kosovu pregovaramo sa Zapadom, ne sa Albancima
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Beograd o Kosovu de fakto pregovara sa Zapadom, a ne sa Albancima, kao i da srpska strana u eventualom nastavku dijaloga sa Prištinom izlazi sa istom platformom kao i ranije, ali i da sada ne vidi nikakvo rešenje.
  • 02.07.2020
Biber: Vučić nije dobio šta je želeo
Direktor Centra za studije Jugoistočne Evrope na Univerzitetu u Gracu Florijan Biber smatra da je apsolutna pobeda predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića na izborima "pružila dobar uvid u Srbiju kao nedemokratsku zemlju".
  • 02.07.2020
Hoti uzvraća posetu
Kosovski premijer Avdulah Hoti otputovao je u službenu posetu Tirani.
  • 02.07.2020