Vesti
Politika

Grenel: Mustafa je hrabar lider

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog između Kosova i Srbije, Ričard Grenel, napisao je na Tviteru da bi ukidanje takse bio dobar početak i da nema ekonomskog napretka dok se ne ukine taksa.
Grenel: Mustafa je hrabar lider
Ričard Grenel (Foto Kim)

Grenel je ovo napisao kao komentar na objavu lidera Demokratskog saveza Kosova Ise Mustafe, koji je, na istoj društvenoj mreži, rekao da je od početka tvrdio da taksa koju je uvela Haradinajeva vlada "nije imala ekonomsko opravdanje, već bila mera zaštite neuspeha, posebno u spoljnoj politici".

Mustafa je napisao i da se nada da će Skupština Kosova u ponedeljak podržati premijera Aljbina Kurtija da se taksa ukine. Onako kako Sjedinjene Države zahtevaju, dodao je Mustafa.

"Veoma dobra objava. Isa Mustafa je hrabar lider. Ukidanje takse sutra bi bio sjajan početak za napredak koji bi brzo usledio. Ali nema napretka u ekonomskom razvoju dok se taksa ne ukine", poručio je Grenel.Ostale vesti

Tači tužio Bahtirija
Predsednik Kosova, Hašim Tači, podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Кosova.
  • 06.04.2020
Lajčak počinje konsultacije o dijalogu BG i PR
Miroslav Lajčak ove nedelje počinje sa konsultacijama fokusiranim na dijalog Beograda i Prištine, izjavio je u Briselu portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano.
  • 06.04.2020
U telefonskom razgovoru sa šefom UNMIK-a na Kosovu Zahirom Taninom, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je zabrinut zbog širenja virusa Kovid-19 na Kosovu.
  • 06.04.2020
Đurić: Pozitivni na virus idu u izolacione centre
Svako lice koje bude pozitivno na virus Kovid 19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Кosovskoj Mitrovici, КBC Priština u Gračanici ili u Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 05.04.2020
Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da "na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom".
  • 05.04.2020
Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020