Vesti
Politika

Grenel: Mustafa je hrabar lider

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog između Kosova i Srbije, Ričard Grenel, napisao je na Tviteru da bi ukidanje takse bio dobar početak i da nema ekonomskog napretka dok se ne ukine taksa.
Grenel: Mustafa je hrabar lider
Ričard Grenel (Foto Kim)

Grenel je ovo napisao kao komentar na objavu lidera Demokratskog saveza Kosova Ise Mustafe, koji je, na istoj društvenoj mreži, rekao da je od početka tvrdio da taksa koju je uvela Haradinajeva vlada "nije imala ekonomsko opravdanje, već bila mera zaštite neuspeha, posebno u spoljnoj politici".

Mustafa je napisao i da se nada da će Skupština Kosova u ponedeljak podržati premijera Aljbina Kurtija da se taksa ukine. Onako kako Sjedinjene Države zahtevaju, dodao je Mustafa.

"Veoma dobra objava. Isa Mustafa je hrabar lider. Ukidanje takse sutra bi bio sjajan početak za napredak koji bi brzo usledio. Ali nema napretka u ekonomskom razvoju dok se taksa ne ukine", poručio je Grenel.Ostale vesti

Vašingtonski samit osuđen na neuspeh zbog američkih izbora?
"Amerikanci pokušavaju da taj dijalog ožive, ali ne deluje kao da postoji velika šansa da se dođe do nekog rešenja ili pomaka“, rekao je za RTV Kim analitičar iz Beograda Branko Radun komentarišući sastanak beogradskih i prištinskih lidera najavljen za 2. septembar u Vašingtonu.
  • 14.08.2020
Brisel: Dobrodošla podrška Amerike dijalogu koji vodi EU

Evropska unija pozdravlja sve inicijative i svako učešće "trećih strana" koje za cilj ima pomoć Beogradu i Prištini da se dogovore oko sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa, poručeno je iz Brisela.

  • 14.08.2020
Vučić: Srbija nije u poziciji da odbija razgovore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će učestvovati u razgovorima sa predstavnicima Kosova koje je za 2. septembar u Vašingtonu zakazao američki izaslanik Ričard Grenel, ali da tamo neće biti lako.

  • 14.08.2020
Hoti potvrdio sastanak u Vašingtonu
Premijer Kosova Avdulah Hoti, potvrdio je da će 2. septembra u Vašingtonu biti održan sastanak sa zvaničnicima Beograda. On je naveo i da će tema razgovora biti ekonomija.
  • 14.08.2020
Predstavnici Beograda i Prištine u Vašingtonu 2. septembra
Lideri Beograda i Prištine sastaće se u Beloj kući 2. septembra, objavio je na Tviteru izaslanik Bele kuće za dijalog Ričard Grenel.
  • 14.08.2020
Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nije izglasan
Poslanici kosovske skupštine nisu podržali nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nakon prvog razmatranja, pa će biti vraćen u proceduru na ponovni postupak.
  • 13.08.2020