Vesti
Politika

Grdžaliju: Tarifa na uvoz brašna iz Srbije privremena mera a ne politička

Predsednik Privredne komore Kosova Safet Grdžaliju kaže da je uvođenje tarife na uvoz brašna iz Srbije na Kosovo privremena mera kosovskog ministarstva trgovine koja ne bi trebalo se tumači kao politička.
Grdžaliju: Tarifa na uvoz brašna iz Srbije privremena mera a ne politička
Safet Grdžaliju (Foto Kim)

Grdžaliju kaže da je u celodnevnom kontaktu sa predstavnicima Privredne komore Srbije i da se nada da će ova situacija biti ubrzo rešena.

„To je privremena mera i da to nije političkog karaktera i kroz dijalog i komuniciranje to će se rešiti ubrzo. Niko nije spreman da izazove bilo kakvu paniku ili bilo koju situaciju koja ne ide u prilog svemu tome što smo radili do sada i u tom kontekstu ja se nadam da će to ubrzo biti rešeno“.

Grdžaliju očekuje da se tokom naredne nedelje pronađe rešenje za novonastalu situaciju.

„Mi kao komore se zalažemo da uklonimo sve moguće barijere i ovo ne treba da se događa kada postoji berlinski proces, kada se priča o nekom zajedničkom tržištu i u tom kontekstu naš zadatak je da imamo ravnopravnu ekonomiju, ravnopravni pristup i da tu nema nikakvih prepreka za bilo koga u regiji“, kaže Grdžaliju.Ostale vesti

“Profesionalno ubistvo prepušteno amaterskoj istrazi”
"Ako stvar posmatramo apstraktno, imamo jedno profesionalno ubistvo koje je prepušteno amaterskoj istrazi", kazao je novinar i bivši direktor Radio Beograda Milivoje Mihajlović govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića. Oliverov bratanac, Aleksandar Ivanović, ističe da je u Beogradu mrak kada je istraga u pitanju, "jedino što imamo je postupak koji se vodi u Prištini, a on je poprilično nesrećan".
  • 15.01.2021
Srpska lista predala spisak kandidata za izbore
Predstavnici Srpske predali su kandidaturu za predstojeće vanredne parlamentarne izbore Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini. "Duboko sam uveren, znam, da će Srpska lista i ovoga puta osvojiti svih deset mandata”, poručio je predsednik SL Goran Rakić.
  • 15.01.2021
Stano: Petković bio odgovarajuće najavljen, poštovati dogovor
Portparol EU Peter Stano u izjavi za Tanjug kaže da je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković bio najavljen za posetu Kosovu na "odgovarajući način, u skladu sa modalitetima koje su dogovorile obe strane”, apostrofirajući obavezu poštovanja dogovora postignutog u okvru dijaloga Beograda i Prištine o posetama zvaničnika.
  • 14.01.2021
Vjosa Osmani na zajedničkoj listi sa Samoopredeljenjem
Pokret Samoopreeljenje će u svoju izbornu listu za predstojeće glasanje 14. februara uvrstiti i građansku inicijativu v.d. predsednika Kosova Vjose Osmani.
  • 14.01.2021
Srpska lista: EU da reaguje na kršenje sporazuma o slobodi kretanja
Srpska lista je najoštrije osudila odluku kosovskih vlasti da ne dozvole direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću da danas obiđe poplavama ugrožena srpska domaćinsktva na Кosovu.
  • 14.01.2021
Hoti: Konačan sporazum sa Srbijom uključuje međusobno priznanje

Aktuelni kosovski premijer Avdulah Hoti, napisao je na svom Fejsbuk profilu da se dijalog sa Srbijom, kako je rekao, vodi sa jasnim principima i da konačan sporazum uključuje međusobno priznanje.

  • 14.01.2021