Graso o navodima o upadu Prištine na sever

Portparol KFOR-a Vinćenco Graso kaže da nije upoznat sa bilo kakvim planom, o kojem se spekuliše već danima u pojedinim medijima, o navodnoj nameri Prištine da upadne na sever Kosova i preuzme "Trepču".

Podeli ovaj članak sa:
  • Vićenco Graso (Foto Novosti)

Situacija na Kosovu je pod kontrolom i nema naznaka mogućih incidenata, rekao je Graso u izjavi za Tanjug.

Povodom pisanja medija da je KFOR upoznat sa planom Prištine, ta vojna misija poziva sve da se, kako navodi Graso, uzdrže od izazivanja bespotrebnih tenzija plasiranjem neproverenih informacija, koje izazivaju neosnovanu zabrinutost među stanovništvom.

Na pitanje Tanjuga, kako će KFOR delovati u slučaju upada naoružanih snaga na sever KiM, Graso je kratko naveo da KFOR održava stalne i dobre odnose sa svim bezbednosnim činiocima na Kosovu, kao i sa Vojskom Srbije, kako bi sprečio bilo kakvu neočekivanu akciju ili događaj.

"KFOR je u potpunosti posvećen izvršavanju svog mandata u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti kako bi garantovao bezbednost i sigurnost za sve ljude na Kosovu. KFOR radi na sprečavanju i spreman je da interveniše u slučaju bilo kakvog ugrožavanja bezbednosti", dodao je Graso.

On je ukazao da je bezbednosna situacija na KiM pod kontrolom i da nema naznaka mogućih incidenata.

"Zabrinutost izaziva samo aktuelna retorika, jer ona stvara okruženje u kojem jedan izolovani incident može da eskalira. KFOR apeluje na sve javne govornike i medije da budu pažljivi, kako svojim rečima ne bi izazvali dalekosežnije posledice", naveo je Graso.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane