Vesti
Politika

Grafiti na prostorijama DSK

Na prostorijama Demokratskog saveza Kosova (DSK) u Prištini tokom noći su ispisani grafiti "stara lisica" protiv lidera te stranke Ise Mustafe.
Grafiti na prostorijama DSK
Priština (Foto arhiva Kim)

Za sada se ne zna ko je ispisao grafite, ali se pretpostavlja da je to reakcija na dogovor o stvaranju koalicije između DSK i Demokratske partije Kosova Hašima Tačija.

Nezadovoljstvo tom koalicijom je u subotu izraženo i razbijanjem prozora kancelarije jednog od najvećih ogranaka DSK u naselju Vranjevac u Prištini.

Istovremeno iz DSK su saopštili da su skoro svi odbori stranke podržali koaliciju sa DPK.

DSK je prethodno bila u koaliciji sa tri opozicione stranke koje su želele da spreče Tačija i DPK da formiraju vladu nakon izbora 8. juna.

Danas su nastavljeni razgovori radnih grupa za usaglašavanje vladinog programa, dok je istovremeno u toku sednica Predsedništva DPK na kojoj se razgovara o mogućim kadrovskim rešenjima u novoj vladi.

Očekuje se da će se do četvrtka, ako se usaglase kadrovska rešenja i program, nastaviti konstitutivna sednica Skupštine i da će biti izabrani premijer i Vlada Kosova.

Prištinski mediji pišu da je predviđeno da DPK i DSK imaju po osam ministarstava, dok će manjinskim zajednicama pripasti četiri.Ostale vesti

Mustafa: Vlada Aljbina Kurtija je vlada nasilja
Bivši kosovski premijer Isa Mustafa smatra da je vlada Ajbina Kurtija "vlada nasilja i da se po nasilju ne razlikuje mnogo od Rusa, koji su zapalili Ukrajinu, dok je ona zapalila institucije Kosova".
  • 09.08.2022
EU: Kasni se sa sprovođenjem energetskih sporazuma Kosova i Srbije
Evropska unija je konstatovala da se kasni sa realizacijom Mape puta za implementaciju energetskih sporazuma, koje su Kosovo i Srbija postigli u okviru Briselskog dijaloga, napominjući da se radi o "tehničkim razlozima".
  • 09.08.2022
Kurti sa Kvintom o severu, energetici, dijalogu
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte u Prištini. Na sastanku je govoreno o energetici, opštinama na severu, političkim događajima na Kosovu i u regionu, te bezbednosnoj situaciji.
  • 09.08.2022
MUP Kosova: Preregistracija na RKS tablice samo uz kosovsku ličnu kartu
Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je odgovore na, kako navode, najčešće postavljanja pitanja građana o registraciji vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu na RKS, te pozvalo sve da registruju vozila od 1. septembra do 31. oktobra ove godine.
  • 09.08.2022
Rukići: Izjave o mogućem ratu na Kosovu utiču i na strane investitore
Bivši predsednik Privredne komore Kosova (PKK) Berat Rukići ocenio je da širenje mišljenja u globalnim medijima da može doći do rata na Kosovu utiče negativno na strane investitore.
  • 09.08.2022
Kurti sa Kajarijem: Pozvao na slanje jasnih poruka o „delovanju kriminalnih struktura na severu“

Kosovski premijer, Aljbin Kurti i komandant KFOR-a, general-major Ferenc Kajari, sastali su se u prostorijama kosovske vlade. Bliska saradnja kosovskih institucija i NATO misije na Kosovu bila je glavna tema sastanka.

  • 09.08.2022