Vesti
Politika

Gradonačelnik Južne Mitrovice tvrdi da je dobio pretnju smrću

Predsednik opštine Južna Mitrovica Agim Bahtiri tvrdi da je dobio pretnju smrću putem elektronske pošte.
Gradonačelnik Južne Mitrovice tvrdi da je dobio pretnju smrću
Agim Bahtiri (Foto Bota sot)

Agim Bahtiri nije saopštio sadržaj poruke, osim da dolazi "od Srba, i da je povezana sa insistiranjem na otvaranju mosta na Ibru".

Slučaj je prijavio policiji, a istražitelji rade na tome, prenose prištinski mediji.

Bahtiri kaže da otvaranje mosta niko ne može da zaustavi i ponavlja da će most uskoro biti otvoren, ne precizirajući datum. Poziva građane da ostanu mirni i da ne brinu o porukama.

Poruku za koju Bahtiri tvrdi da sadrži pretnju smrću, osudio je Bedžet Pacoli, predsednik Alijanse novo Kosovo, čiji je Bahtiri član.

Prošle nedelje kosovski premijer Ramuš Haradinaj pozvao je Bahtirija da se uzdrži od izjava o otvaranju mosta, ističući da most treba otvoriti trajno, a ne na jedan dan.Ostale vesti

Lajčak: Odlaže se sastanak delegacija Beograda i Prištine u Briselu
Sastanak pregovaračkih delegacija Beograda i Prištine, koji je trebalo da bude održan u ponedeljak, odložen je, saopštio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 25.09.2020
Povodom najave da će se sledeće nedelje u Briselu održati samo tehnička runda razgovora Beograda i Prištine uz izostavljnje pitanja Zajednice srpskih opština sa agende, u Briselu kažu da su "datumi i agenda" isključivo u rukama dve strane koje pregovaraju.
  • 25.09.2020
Skupština Kosova danas održava dve plenarne sednice
Na prvoj sednici, u 10 časova, po treći put će se glasati Nacrt zakona o ekonomskom oporavku u načelu, koji na poslednja dva zasedanja nije uspeo da dobije potrebne glasove.
  • 25.09.2020
Predstavnici Beograda i Prištine nastaviće razgovore u Briselu u ponedeljak 27. septembra, potvrdio je specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak.
  • 24.09.2020
Lajčak pozvao predstavnike Prištine i Beograda na sastanak
Specijalni izaslanik Evropske Unije (EU) za dijalog između Srbije i Kosova, Miroslav Lajčak poslao je pozivnice Prištini i Beogradu za novi susret u okviru pregovora o normalizaciji odnosa, saznaje Radio Slobodna Evropa (RSE) iz pouzdanih izvora u Briselu.
  • 24.09.2020
„ZSO nakon što Srbija prizna Kosovo“
O Zajednici srpskih optiština treba da se razgovara na predstojećem sastanku u Briselu, smatraju analitičari sa Kosova i dodaju da dijalog ne treba prekidati kada je konačno počeo da daje rezulate. Predsednika PDS-a Nenada Rašića izjava premijera Avdulaha Hotija je iznenadila.
  • 24.09.2020