Gradonačelnik Južne Mitrovice pridružio se Samoopredeljenju

Potpredsednik Alijanse za novo Kosovo (ANK) i gradonačelnik Južne Mitrovice, Agim Bahtiri, pridružio se danas Pokretu Samoopredeljenje i tokom ceremonije rekao da se na to odlučio, jer nije imao podršku Vlade, niti njegove stranke.

Podeli ovaj članak sa:
  • Agim Bahtiri (Foto Bota sot)

Prema njegovim rečima, Aljbin Kurti je bio jedina osoba koja ga je u najtežim vremenima, kada se razgovaralo u evropskim centrima o Mitrovici, izuzetno podržavala, pomagala i vodila ga na pravi put bez greške.

„Nikada nisam imao podršku Vlade i ANK da zaštitim Mitrovicu, gde su se mnogi obogatili, mnogi su studirali, bili su obrazovani i vaspitani znojem rudara u Trepči iz Mitrovice, koja je bila gigant kosovske ekonomije. To me je gurnulo da se jednom zauvek pridružim političkom entitetu Samoopredeljenje Aljbina Kurtija“, rekao je Bahtiri.

Lider Samoopredeljenja, Aljbin Kurti je poželevši Bahtiriju dobrodošlicu, rekao da je današnja ceremonija nešto obično, jer ni on nije prvi put u Mitrovici, niti je Agim Bahtiri prvi put u Samoopredeljenju.

Prema njegovim rečima, Mitrovica je grad u kome se razvija ekonomija i štiti državnost, dok sudbina Kosova zavisi od Mitrovice i da je sreća za Kosovo da za gradonačelnika Mitrovice ima Bahtirija.

„Mitrovica nije običan grad, tako da u Mitrovici ne možete biti običan gradonačelnik. Mitrovica je više od grada za narod i državu Kosovo. Mitrovica je grad radnika i rudara, grad kulture i nauke. Mitrovica je grad u kome se razvija ekonomija i štiti građanstvo. Sudbina Kosova zavisi i meri se u Mitrovici. Zato verujem da imamo sreće što u Mitrovici imamo Agima Bahtirija“, rekao je Kurti.

Bahtiri je izabran za gradonačelnika Južne Mitrovice kao kandidat Pacolijeve Alijanse za novo Kosovo (ANK), ali je tokom dva mandata, u Skupštini Južne Mitrovice imao podršku odbornika Samoopredeljenja.

Agim Bahtiri je rođen 15. marta 1960. godine u Mitrovici. Na mestu gradonačelnika Južne Mitrovice je od 2013, a mediji su isticali njegovo glasno zalaganje da se opštine Južna i Severna Mitrovica ujedine, naročito nakon odluke četiri gradonačelnika sa severa Kosova da daju ostavke, u novembru prošle godine posle uvođenja taksi na robu iz Srbije.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane