Gradonačelnik Južne Mitrovice prelazi u Samoopredeljenje

Gradonačelnik Južne Mitrovice, Agim Bahtiri, ozvaničiće u petak prelazak u Pokret Samoopredeljenje, u stranku koju predvodi Aljbin Kurti, potvrdio je Bahtiri za Kohavision (KTV).

Podeli ovaj članak sa:
 • Foto: Gazeta express

„Da, istina je. U petak ću pristupiti Samoopredeljenju“, kratko je rekao.

Bahtiri je izabran za gradonačelnika Južne Mitrovice kao kandidat Pacolijeve Alijanse za novo Kosovo (ANK), ali je tokom dva mandata, u Skupštini Južne Mitrovice imao podršku odbornika Samoopredeljenja.

Agim Bahtiri je rođen 15. marta 1960. godine u Mitrovici. Na mestu gradonačelnika Južne Mitrovice je od 2013, a mediji su isticali njegovo glasno zalaganje da se opštine Južna i Severna Mitrovica ujedine, naročito nakon odluke četiri gradonačelnika sa severa Kosova da daju ostavke, u novembru prošle godine posle uvođenja taksi na robu iz Srbije.

 

Ostale vesti

 • "Kurtijevo protivljenje deo mračne prošlosti"

  "Jedino što je ishitreno jesu kritike koje Aljbin Кurti upućuje svemu što nije u skladu sa prošlošću u kojoj i dalje živi", reakcija je Marka Đurića na Kurtijev stav o potpisivanju "mini Šengena".

 • Hoti i Đurić oprečno o

  Hoti i Đurić oprečno o "mini Šengenu"

  Avdulah Hoti, zamenik predsednika Demokratskog saveza Kosova, kaže da balkanski "mini Šengen" nije u kosovskom interesu, jer bi to "onemogućilo reciprocitet sa Beogradom" i omogućilo "dolazak srpskih zvaničnika na kosovsku teritoriju radi sprovođene kampanje protiv Prištine".

 • Kurti o

  Kurti o "mini Šengenu": Ishitren korak

  Vođa pokreta Samoopredeljenje i kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti ocenio je ishitrenim sastanak Aleksandra Vučića, Edija Rame i Zorana Zaeva u Ohridu prošlog vikenda, istakavši da je zvanična Albanija trebalo da sačeka formiranje nove kosovske vlade, a ne da žuri na sastanke u Novom Sadu i Ohridu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane