Vesti
Politika

Gradonačelnik Atine: Grčka podržava liberalizaciju viza za Kosovo

Gradonačelnik Atine Kostas Bakoinis bovari u Prištini. On je danas bio gost premijera Kosova Aljbina Kurtija i ministra zdravlja Arbena Vitije.
Gradonačelnik Atine: Grčka podržava liberalizaciju viza za Kosovo
Bakionis i Kurti (Foto Vlada Kosova)

Osim što je Kurtijiu čestitao na pobedi i izboru za premijera, Bakoinis je još jednom ponovio podršku Grčke u procesu liberalizacije viza za građane Kosova, saopšteno je danas iz kabineta premijera Kosova.

Gradonačelnik grčke prestonice je izrazio uverenje da će sprovođenje neophodnih reformi na Kosovu, u skladu sa preporukama EU, ojačati evropsku perspektivu Kosova.

Premijer Kosova Kurti je sa druge strane, pohvalio trenutni nivo odnosa sa Grčkom, posebno sa Atinom, i izrazio interes za dalje proširenje ove saradnje.

Osim o biratelarnim odnosima, zvaničnici su razgovarali i o pandemijskoj situaciji, kao i o mogućnostima produbljivanja saradnje u različitim oblastima od zajedničkog interesa Kosova i Grčke.

 Ostale vesti

Petković: Kurti za šaku glasova izaziva krizu
Priština svojim ponašanjem jasno pokazuje da ih ne interesuje Briselski sporazum, kazao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 24.09.2021
Jovanović: Građani Parteša se osećaju zapostavljeno
Nezavisni kandidat za gradonačelnika Parteša Jugoslav Jovanović kaže da se za lokalne izbore kandidovao kako bi pomogao svojim sugrađanima.
  • 24.09.2021
Stojanović: Bez visoke politike
Kandidat za predsednika opštine Gračanica Branimir Stojanović kaže da je vreme je da lokalni političari prestanu da se bave visokom politikom i da se usresrede na lokalne probleme građana.
  • 24.09.2021
Vučić zabrinut zbog prebijanja kosovskih Srba
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zabrinutost zbog prebijanja kosovskih Srba i rekao da ukoliko postoji Briselski sporazum, očekuje da se što pre počne sa formiranjem Zajednice srpskih opština.
  • 23.09.2021
Rakić: Situacija na severu napetija nego prethodnih dana
Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić ocenio je danas da je situacija na severu Kosova, gde od ponedeljka traje blokada puteva i protesti Srba zbog odluke kosovske vlade o reciprocitetu sa registarskim tablicama, napetija nego prethodnih dana.
  • 23.09.2021
Stojanović: ZSO šansa za Srbe da prežive
Reagujući na privođenje srpskih mladića zbog postavljanja bilborda s porukom „Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština“, kandidat za predsednika Opštine Gračanica Branimir Stojanović kaže da takvim postupkom kosovske vlasti žele da potpuno ugase ideju o ZSO.
  • 23.09.2021