Vesti
Politika

Gradonačelnik Atine: Grčka podržava liberalizaciju viza za Kosovo

Gradonačelnik Atine Kostas Bakoinis bovari u Prištini. On je danas bio gost premijera Kosova Aljbina Kurtija i ministra zdravlja Arbena Vitije.
Gradonačelnik Atine: Grčka podržava liberalizaciju viza za Kosovo
Bakionis i Kurti (Foto Vlada Kosova)

Osim što je Kurtijiu čestitao na pobedi i izboru za premijera, Bakoinis je još jednom ponovio podršku Grčke u procesu liberalizacije viza za građane Kosova, saopšteno je danas iz kabineta premijera Kosova.

Gradonačelnik grčke prestonice je izrazio uverenje da će sprovođenje neophodnih reformi na Kosovu, u skladu sa preporukama EU, ojačati evropsku perspektivu Kosova.

Premijer Kosova Kurti je sa druge strane, pohvalio trenutni nivo odnosa sa Grčkom, posebno sa Atinom, i izrazio interes za dalje proširenje ove saradnje.

Osim o biratelarnim odnosima, zvaničnici su razgovarali i o pandemijskoj situaciji, kao i o mogućnostima produbljivanja saradnje u različitim oblastima od zajedničkog interesa Kosova i Grčke.

 Ostale vesti

Makron: Pozivamo Kosovo i Srbiju da postignu sporazum

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je večeras u Parizu da će njegova zemlja nastaviti podršku Kosovu i istovremeno je pozvao Kosovo i Srbiju da pronađu rešenje i postignu sporazum.

  • 23.06.2021
SAD podnele izveštaj Beogradu i Prištini o Gazivodama

Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Prištini i u Beogradu podnele su danas izveštaj Odeljenja za energetiku SAD o upravljanju vodama jezera Gazivode vladi Srbije i Kosova čime je ispunjena jedna od obaveza iz Vašingtonskog sporazuma, saopštila je američka ambasada u Prištini na svom Tviter nalogu.

  • 23.06.2021
Obradović: Kao Srbin imam obavezu da razgovaram o Kosovu

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da "ništa ne podržava u radu predsednika države Aleksandra Vučića" i naglasio da rešenje za Kosovo mora biti u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

  • 23.06.2021
Navršava se 100 dana od kada je premijer Kosova Aljbin Kurti stupio na dužnost. Da li se pridržava onoga što je obećao u predizbornoj kampanji ili vlast menja stavove? 
  • 23.06.2021
Srbi iz Kosova Polja pozvali predsednika Vučića da ih poseti
“Ja vam govorim precizne brojke. Mi više nemamo u Kosovu Polju nikoga. Ostalo nam je da pevamo “Srpska se truba čuje”, ali nema nijednog Srbina u Kosovu Polju”, kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavljajući izveštaj o Kosovu pred poslanicima u srpskom parlamentu. Srbi iz ovog grada mu poručuju – “Ima nas predsedniče, dođite da nas posetite”.
  • 23.06.2021
Kurti danas u Parizu sa Makronom
Aljbin Kurti će se danas sastati sa Emanuelom Makronom u Parizu, a tema o kojoj će razgovarati trebalo bi da bude dijalog Prištine i Beograda.
  • 23.06.2021