Vesti
Politika

Građani će po probne tablice, za sada, morati na neki od administrativnih prelaza

Vozači koji imaju registarske oznake gradova Srbije mogu da ih zamene, odnosno preuzmu probne, "samo na graničnim prelazima između Kosova i Srbije", kazao je za RTV Kim komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković.
Građani će po probne tablice, za sada, morati na neki od administrativnih prelaza
Zamena tabllica samo na administrativnim prelazima (Foto Kim)

Trajković je poručio građanima koji imaju srpske registarske tablice da što pre odu na neki od prelaza između Kosova i Srbije i preuzmu probne registarske oznake RKS.

"Za sada mora da se ide na prelaz. Radimo na tome da se tablice izdaju i ovde, u Registracionom centru, ali trenutno građani mogu da izvade tablice samo na graničnim prelazima. Na bilo kom graničnom prelazu", kaže Trajković.

Kako saznajemo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova, koje zajedno sa policijom sprovodi mere reciprociteta na administrativnim prelazima između Kosova i Srbije, još nema rešenje za građane koji imaju vozila sa srpskim tablicama a žive na Kosovu, odnosno, nije obavestilo ovdašnje vozače na koji način mogu da preuzmu probne RKS tablice.

Na pitanje, kakave će mere preduzimati policija prema vozačima koji još uvek nisu preuzeli probne tablice, a žive na Kosovu, Trajković je rekao da će policajci naredna dva dana tolerisati vozačima vožnju sa srpskim tablicama, ali je naglasio da oni što pre moraju da preuzmu probne.

Isto pitanje RTV Kim uputila je i Ministarstvu unutrašnjih poslova Kosova, ali i portparolu Kosovske policije Bakiju Keljaniju. Za sada nema odgovora.Ostale vesti

Petkoviću ponovo zabranili ulazak na Kosovo
Direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petru Petkoviću, ponovo nije dozvoljeno da poseti Kosovo gde je, kako se navodi u saopštenju, trebalo da obiđe srpski narod i uruči pomoć. Ovo je, prema podacima Kancelarije, peta zabrana od početka godine Petkoviću.
  • 02.12.2021
Obradović vodi patriotski blok
Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović promovisan je kao predsednički kandidat patriotskog bloka osam organizacija, koje su potpisale sporazum o saradnji "Novi ljudi za promenu sistema".
  • 02.12.2021
Prošao novembar, a obećanje Srpske liste o napuštanju institucija ostalo neispunjeno
“Ukoliko u toku novembra meseca ne započnu razgovori na nivou Beograda i Prištine o formiranju ZSO, Srpska lista će napustiti sve prištinske institucije na svim nivoima na severu”, obećao je predsednik ove stranke, Goran Rakić uoči lokalnih izbora na Kosovu. Novembar je prošao, razgovora delegacija o ZSO u Briselu nije bilo, ali su, prema svemu sudeći, čelnici Srpske liste na severu odlučili da zadrže svoje pozicije, piše KoSSev. A da li će tako i ostati – ovaj portal nije uspeo da sazna, jer se najviši čelnici ove stranke nisu javljali na pozive, ali se i nisu javno oglasili. Sa druge strane, sagovornici KoSSeva podsećaju da se i ranije „obećavalo pa zaboravljalo“, te ne misle da će se bilo šta promeniti.
  • 02.12.2021
CIK: U Klokotu pobedio kandidat SL, a u Prizrenu PDK
Centralna izborna komisija potvrdila je konačne rezultate drugog kruga izbora za gradonačelnike Prizrena i Klokota. Novi gradonačelnik Prizrena je Šaćir Totaj iz PDK, dok će Klokotom u naredne četiri godine upravljati kandidat Srpske liste, Vladan Bogdanović.
  • 01.12.2021
Petković: Komandant Kfora posvećen miru
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas sa ambasadorom Mađarske u Beogradu Atilom Pinterom o dijalogu Beograda i Prištine i izrazio zadovoljstvo što je dužnost komandanta Kfora preuzeo general mađarske vojske Ferenc Kajari, koji će, kako je ocenio, biti posvećen očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu.
  • 01.12.2021
Borelj: Dijalog Beograda i Prištine jedini način za stabilizaciju
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Žozep Borelj izjavio je da i dalje postoji potreba da Beograd i Priština obnove dijalog, jer nema drugog načina za stabilizaciju situacije.
  • 01.12.2021