Gračanica: Protest zbog osnivanja Saveza za KiM

Više stotina Srba sa centralnog Kosova, uglavnom zaposlenih u institucijama Republike Srbije, odnosno u privremenim organima koji funkcionišu na centralnom Kosovu i zaposleni iz opštine Gračanica, okupili su se ispred Doma kulture u Gračanici u znak protesta zbog najavljene osnivačke skupštine Saveza za Kosovo i Metohiju, čije je zvanično formiranje zakazano za danas u podne.

Podeli ovaj članak sa:
  • Protest ispred Doma kulture u Gračanici (Foto Kim)

Okupljeni nose transparente na kojima piše "Mi živimo ovde", "Momo lopove", "Rado gde su ti deca" i druge poruke. Kažu da su došli da daju podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i da se protive dolasku Dragana Đilasa.

Kažu da ih niko nije organizovao, već da su došli sami jer se protive formiranju Saveza koji, kako tvrde, nema podršku Srba na Kosovu. 

Demonstranti nisu želeli da odgovore na pitanje zašto su ovde u toku radnog vremena. 

Na trenutak se pored ograde Doma kulture pojavila predsednica Evropskog pokreta Rada Trajković, koja je član Saveza za Kosovo i Metohije. Pristalice Srpske liste i SNS-a su počeli da viču i zvižde. Na to im je Trajkovićeva rekla - "Šta radite ovo? Srbi protiv Srba" i otišla.

Za sada je neizvesno hoće li se održati osnivačka skupština Saveza za Kosovo i Metohiju koji se formira kao ogranak Saveza za Srbiju, koji predvode Dragan Đilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane