Vesti
Politika

Gračanica: Novi gradonačelnik, stara zgrada i problemi

Novoizabrani gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović i formalno je preuzeo dužnost od, sada bivšeg gradonačelnika, Bojana Stojanovića.
Gračanica: Novi gradonačelnik, stara zgrada i problemi
Bivši i novi gradonačelnik Gračanice (Foto KIM)

Branimir Stojanović je rekao, obraćajući se novinarima na početku svog prvog radnog dana na mestu gradonačelnika, da će nova opštinska administracija raditi na poboljšanju komunalnih usluga, kao i na poboljšanju postojećeg stanja u prosveti i zdravstvu. On je istakao da će prvi zadatak novog rukovodstva biti zabrana pretvaranja poljoprivrednog u građevinsko zemljište.

“Prvo moramo da izvršimo presek stanja, da vidimo šta je to što nas sve čeka. Prvi koraci će biti unapređenje komunalnih usluga, kao i unapređenje situacije u prosveti. Postoje određeni problemi u tehničkom smislu i u zdravstvu. Time ćemo odmah da se bavimo, a kasnije ćemo rešavati i sve ono o čemu smo govorili, od kapitalnih projekata do otvaranja novih radnih mesta“, rekao je Branimir Stojanović.

Dosadašnji gradonačelnik Bojan Stojanović je čestitao novom gradonačelniku i rekao da na izborima pobeđuju program, ideja i vizija.

“U narednom periodu SKS će davati podršku onoliko koliko bude bilo zahtevano od nas. Želimo da to bude u fer i korektnoj atmosferi. Imamo zajedničke interese i ciljeve.Želim da nova lokalna administracija bude još bolja nego mi. Mi smo uradili koliko smo mogli, postavili stabilne temelje. Danas, kao građani, želimo da nam uslovi za život budu bolji”, rekao Bojan Stojanović.

Bojan Stojanović je takođe dodao da svom nasledniku ostavlja jednu od najboljih institucija na Kosovu. On kaže da nema nezavršenih projekata, već samo onih koji su u toku.

Primopredaja dužnosti održana je ispred zgrade opštine. Novi gradonačelnik je rekao da će u novu zgradu, koja se gradi, nova administracija preći kada se otklone svi tehnički problemi nastali u toku gradnje.Ostale vesti

CIK: Izborna kampanja za drugi krug izbora trajaće pet dana
CIK je usvojio operativni plan za organizaciju drugog kruga izbora za gradonačelnike opština na Kosovu i odlučio da izborna kampanja traje pet dana, od 8. do 12. novembra, saopštio je portparol CIK-a Valjmir Elezi.
  • 22.10.2021
Osmani: Dva ruska zvaničnika proglašena personama non grata
"Dva zvaničnika Kancelarije za vezu Ruske Federacije na Kosovu proglašena su personama non grata zbog njihove štetne aktivnosti koja je narušila nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Kosova", navodi se u objavi na Fejsbuku predsednice Kosova Vjose Osmani.
  • 22.10.2021
Petković i Ajgner o položaju Srba i dijalogu BG i PR
O položaju srpskog naroda na Kosovu, problemima sa kojima se svakodnevno susreću, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, danas su razgovarali direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i specijalni poverenik za Zapadni Balkan Saveznog ministarstva za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Johanes Ajgner.
  • 22.10.2021
Vlast i opozicija na Kosovu: Cilj dijaloga međusobno priznanje sa Srbijom
Status kvo u kojem se nalazi briselski dijalog ne odgovara nijednoj strani, a ponajmanje Kosovu koji je najveći gubitnik, posebno u vidu priznanja nezavisnosti, navodi Kosovski demorkatski institutu (KDI) u svom najnovijem izveštaju. O ovom dokumentu, ali i o budućnosti dijaloga Kosova i Srbije govorili su predstavnici najjačih političkih partija na Kosovu.
  • 22.10.2021
Članovi GI Narodno jedinstvo u Klokotu pristupili Srpskoj listi
Nijedan od tri kandidata za gradonačelnika Klokota, nije uspeo da osvoji dovoljan broj glasova u prvom krugu lokalnih izbora održanih u nedelju 17. oktobra. Kandidat GI Narodno jedinstvo Saša Mirković sa ostalim članovima svoje inicijative, danas je pristupio Srpskoj listi i pozvao svoje glasače da u sledećem krugu izbora svoj glas daju Srpskoj listi.
  • 21.10.2021
CIК: Ponavlja se prebrojavanje glasova na 23 biračka mesta
Centralna izborna komisija odlučila je da se ponovo prebroje glasovi sa 23 biračka mesta za lokalne izbore koji su održani 17. oktobra.
  • 21.10.2021