Vesti
Politika

Gračanica: Novi gradonačelnik, stara zgrada i problemi

Novoizabrani gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović i formalno je preuzeo dužnost od, sada bivšeg gradonačelnika, Bojana Stojanovića.
Gračanica: Novi gradonačelnik, stara zgrada i problemi
Bivši i novi gradonačelnik Gračanice (Foto KIM)

Branimir Stojanović je rekao, obraćajući se novinarima na početku svog prvog radnog dana na mestu gradonačelnika, da će nova opštinska administracija raditi na poboljšanju komunalnih usluga, kao i na poboljšanju postojećeg stanja u prosveti i zdravstvu. On je istakao da će prvi zadatak novog rukovodstva biti zabrana pretvaranja poljoprivrednog u građevinsko zemljište.

“Prvo moramo da izvršimo presek stanja, da vidimo šta je to što nas sve čeka. Prvi koraci će biti unapređenje komunalnih usluga, kao i unapređenje situacije u prosveti. Postoje određeni problemi u tehničkom smislu i u zdravstvu. Time ćemo odmah da se bavimo, a kasnije ćemo rešavati i sve ono o čemu smo govorili, od kapitalnih projekata do otvaranja novih radnih mesta“, rekao je Branimir Stojanović.

Dosadašnji gradonačelnik Bojan Stojanović je čestitao novom gradonačelniku i rekao da na izborima pobeđuju program, ideja i vizija.

“U narednom periodu SKS će davati podršku onoliko koliko bude bilo zahtevano od nas. Želimo da to bude u fer i korektnoj atmosferi. Imamo zajedničke interese i ciljeve.Želim da nova lokalna administracija bude još bolja nego mi. Mi smo uradili koliko smo mogli, postavili stabilne temelje. Danas, kao građani, želimo da nam uslovi za život budu bolji”, rekao Bojan Stojanović.

Bojan Stojanović je takođe dodao da svom nasledniku ostavlja jednu od najboljih institucija na Kosovu. On kaže da nema nezavršenih projekata, već samo onih koji su u toku.

Primopredaja dužnosti održana je ispred zgrade opštine. Novi gradonačelnik je rekao da će u novu zgradu, koja se gradi, nova administracija preći kada se otklone svi tehnički problemi nastali u toku gradnje.Ostale vesti

Svečlja posetio Brnjak
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Deljalj Svečlja obišao je juče administrativni prelaz Brnjak i policijsku stanicu granične policije. Svečlja u objavi na njegovom Fejsbuk nalogu ponovio tvrdnju da su nedavno jedinicu granične policije, napale “srpske ilegalne grupe”.
  • 08.08.2022
Vlada Kosova: Reciprocitet neće biti tema u Briselu

Odluke Vlade Kosova o reciprocitetu za lična dokumenta i registarske tablice neće biti razmatrane na sastanku premijera Kosova Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića 18. avgusta u Briselu, rečeno je danas iz kosovske vlade.

  • 07.08.2022
Tolkač: Stav Kijeva prema KiM se ne menja

Ambasador Ukrajine u Srbiji Volodimir Tolkač ponovio je u subotu da se stav zvaničnog Kijeva po pitanju Kosova i Metohije ne menja, odnosno, da Ukrajina ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, ali i izrazio zahvalnost zbog podrške i pomoći Prištine.

  • 07.08.2022
Svečlja: Iza napada na Gazivodama stoje ilegalne srpske grupe, Srpska lista reagovala

Srpska lista osudila je danas svaki vid ugrožavanja bezbednosti, kako se navodi u saopštenju “bez obzira sa koje strane dolazi”, i pozvala građane da “ne nasedaju na provokacije Dželjalja Svečlje i vlasti iz Prištine”.

  • 06.08.2022
Brnabić: Ne postoji prostor za razgovor s Kurtijem
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da ne vidi prostor za razgovor sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.
  • 06.08.2022
Bisljimi: Elektrosever igra opasnu igru, Vlada neće zimi da plaća struju
Zamenik kosovskog premijera, Besnik Bisljimi, rekao je da je Elektrosever falsifikovao dokument KOSTT-a i da ova kompanija igra opasnu igru.
  • 06.08.2022