Vesti
Politika

Gračanica: Nove kuće za Veliće i Vasiće

Predstavnici Srpske liste i predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović položili su kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Velić iz Gračanice. Prethodno su obišli i socijalno ugroženu porodicu Vasić.
Gračanica: Nove kuće za Veliće i Vasiće
Predstavnici Srpske liste sa domaćinom (Foto Kim)

Porodici Velić će, zahvaljujući Ministarstvu za povratak i zajednice i Opštini Gračanica, biti izgrađena kuća u koju bi za oko mesec dana trebali da se usele.

„Nova kuća za nas znači opstanak ovde, na Kosovu. Mi nigde na planiramo da se iselimo, planiramo da ovde živimo i radimo, kao i naša deca. U novu kuću bismo trebali da se uselimo za nekih mesec dana, kazala je Slavica Velić.

Prethodno su delegacija Srpske liste i predstavnici opštine Gračanica obišli i petočlanu porodicu Vasić, kojima su obećali izgradnju nove kuće.

“Živimo od socijalne pomoći i minimalca. Teško se živi. Mislili smo da renoviramo objekat, ali su nam obećali novu kuću, kaže Siniša Vasić.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović naveo je da je poruka sa sastanka sa predstavnicima Srpske liste da se bez zajedništva ne može postići cilj.

„Pored ovog kamen temeljca, mi smo prošle godine izgradili 11 kuća, zajedno sa Ministarstvom za povratak i zajednice. Ove godine je u planu još 16 i nećemo na tome stati. Na sastanku je dogovoreno zajedničko delovanje, kao i do sada, da i u budućnosti zajedno prepoznajemo prioritete i da zajedno gradimo, a sve sa ciljem da stvorimo što je moguće bolje uslove za naše meštane“, poručio je Popović.

Ministar za povratak i zajednice u ostavci Dalibor Jevtić rekao je da je ovo ministarstvo odredilo budžet i da će u narednih mesec dana pomoći oko 120 porodica.

„Poruka našem narodu je da nisu sami i da, pored toga što je problema puno, želimo da jedan po jedan problem rešavamo. Mi, kao politički predstavnici Srba, bićemo svuda gde postoji potreba da sa ljudima razgovaramo i to će biti naša obaveza“, istakao je Jevtić.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić kazao je da će delegacja Srpske liste u narednom periodu obići sve opštine.

„Mogu da vam kažem da nas očekuje trnovit put, ali kada smo zajedno, složni, jedinstveni, taj trnovit put možemo utabati i olakšati našem narodu i obezbediti bolji život na ovim prostorima koji znači sigurniju budućnost. Nastavićemo sa ulaganjem, država Srbija stoji čvrsto uz sve nas, Vlada Republike Srbije i predsednik Vučić. Obezbeđena su velika sredstva koja će zaista omogućiti ljudima koji žive ovde da imaju sigurniju, lepšu i bolju budućnost“, rekao je on.

Rakić je ovo prilikom poručio da će vrlo brzo biti ukinuta zabrana zapošljavanja u javnom sektoru i istakao da će biti otvorena nova radna mesta.Ostale vesti

Kurti i Đukanović razgovarali o dijalogu i pandemiji
Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti danas je razgovarao telefonom sa predsednikom Crne Gore Milom Dukanovićem, gde je posebna tema razgovora bila dijalog sa Srbijom.
  • 26.05.2020
Tači neće na pregovore sa Lajčakom
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da neće da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako ga bude vodio evropski izaslanik Miroslav Lajčak, dodajući da ima potpuno poverenje u američko vođstvo.
  • 26.05.2020
Stručnjak za Balkan Bodo Veber ocenio je da okvir, koji su ministri spoljnih poslova Nemačke i Francuske izložili za obnovu pregovora o sveobuhvatnom sporazumu Beograda i Prištine, predstavlja „značajan korak napred“.
  • 26.05.2020
Od četvrtka kretanje po 16 sati
Treća faza ublažavanja mera počeće ranije nego što je bilo najavljeno, kazao je danas ministar zdravlja Kosova.
  • 25.05.2020
Tači: Kurti uzurpirao premijersku funkciju
Predsednik Kosova Hašim Tači optužio je vršioca dužnosti premijera Aljbina Kurtija da je uzurpirao tu funkciju.
  • 25.05.2020
Grenel odlazi sa mesta ambasadora u Berlinu
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel potvrdio je da odlazi sa mesta ambasadora SAD u Nemačkoj. On je na svom Tviteru napisao "Istina", odgovarajući tako na navode nemačke agencije Dpa da odlazi sa funkcije ambasadora.
  • 24.05.2020