Vesti
Politika

Gračanica: Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi

Prema malom uzorku obrađenih listića od strane CIK (do 21:10 časova, 13,37%) kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi u odnosu na nezavisnog kandidata Branimira Stojanovića.
Gračanica: Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi
Ljiljana Šubarić na glasanju u Donjoj Gušterici (Foto Kim)

Podsetimo, u Gračanici je glasalo 43,55% odsto ili 9.002 upisana birača.

Na osnovu 13,37% odsto obrađenih glasova (2.763 glasa) sa 5 od ukupno 30 glasačkih mesta, Ljiljana Šubarić ima 82,08 odsto osvojenih glasova naspram 17,92 odsto osvojenih glasova Branimira Stojanovića.

Teorijska šansa da se rezultat promeni postoji sve do matematičke potvrde da je u prvom krugu neki kandidat osvojio 50% + 1 glas izašlih birača, ali ako se po večeri jutro poznaje, dr Šubarić je prva gradonačelnica u ne tako dugoj istoriji opštine Gračanica.

U samom mestu je to već proslavljeno uz vatromet i sirene.

Detalje o tome kako je protekao izborni dan možete pročitati OVDE.

Slavlje uz vatromet i sirene, ali bez izjave slavljenice

Po objavljivanju prvih preliminarnih rezultata u Gračanici su se čule sirene automobila a bilo je i vatrometa. Uprkos slavlju, Ljiljana Šubarić nije želela da se obrati medijima, rekavši da će to učiniti predsednik Srpske liste Goran Rakić.Ostale vesti

Odbijen zahtev kosovskih ministara da posete Preševsku dolinu
Srbija je rano jutros odbila zahtev kosovskih ministara da posete Medveđu, Bujanovac i Preševo. Ministri Ljiburn Aljiu, Hekuran Murati, Arberie Nagavci i Hajrula Čeku podneli su zahtev zu posetu 27. i 28. novembra.
  • 27.11.2021
Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021
Lajčak razgovarao sa predstavnicima Kfora i Euleksa
Nakon sastanka sa političkim zvaničnicima Kosova specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak sastao se i sa visokim zvaničnicima misije Euleksa i Kfora.
  • 26.11.2021
Lajčak u Prištini: Cilj je rezultat u dijalogu
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio nakon sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem da radi na pripremi susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i da želi rezultat tog sastanka.
  • 26.11.2021
Mojsilović sa Kajarijem: KFOR-a da osigura bezbednost svih
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je u Beogradu sa novim komandantom Kfora general-majorom Ferencom Kajarijem o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.
  • 25.11.2021
Kurti: Uskoro naplata struje na severu
Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas da će građani koji žive u opštinama na severu Kosova vrlo brzo početi da plaćaju struju.
  • 25.11.2021